Societat 17/05/2016

Les animalistes asseguren que porten quatre anys rebent agressions als correbous

La presidenta d'AnimaNaturalis, Aïda Gascón, afegeix que a Mas de Barberans va ser el primer cop que van poder demostrar els atacs amb imatges

Ara
2 min
Un bou embolat en una imatge d'arxiu

BarcelonaLes agressions produïdes a Mas de Barberans "no són un fet puntual", segons les animalistes del col·lectiu AnimaNaturalis. La seva presidenta, Aïda Gascón, ha assegurat aquest dimarts que les porten rebent als llocs on han anat a gravar des del 2012 però a Mas de Barberans va ser el primer cop que van poder obtenir imatges que demostressin els atacs, segons l'agència Efe.

Gascón matisa, però, que gravar els bous serà "més fàcil" a partir d'ara perquè "l'ambient estarà més calmat", arran del ressò dels vídeos dels incidents. A més, des d'AnimaNaturalis han posat de manifest que tornaran a anar els correbous que tindran lloc el proper mes de juny, però esperen "més presència policial per evitar fets violents", després de declarar davant el jutge.

Les activistes s'han ratificat en la versió que van explicar als Mossos. Denuncien lesions "lleus" i coaccions amb agreujant de discriminació, per part de quatre persones membres d'una mateixa família de Sant Carles de la Ràpita identificades en diverses imatges. La presidenta del col·lectiu animalista lamenta que els han trencat dues càmeres, i que només n'han pogut recuperar una a través de la policia catalana, però sense la targeta de memòria on estaven "enregistrades les agressions".

Dos incidents en menys d'un mes

La mateixa entitat va denunciar atacs, precisament, al primer bou embolat de la temporada a Aldover, ja fa un mes. Però el cas d'Aldover es resoldrà per la via administrativa "com a infracció lleu", segons manté Gascón, a diferència dels segons incidents a Mas de Barberans que "sí que es consideraran delicte". Les intimidacions a les activistes van tornar a posar els correbous a l'ull de l'huracà.

stats