Societat 02/02/2019

Anna Saliente encapçala la llista municipal de la CUP a Barcelona

El cap de comunicació Jordi Magrinyà, Marga Olalla i Marc Cerdà, entre els altres escollits

Ara
2 min
Anna Saliente encapçala la llista municipal de la CUP

BarcelonaL'activista de gènere i treballadora en la defensa dels drets de les prostitutes Anna Saliente, del Baix Guinardó, serà la número u de la llista municipal de la CUP-Capgirem Barcelona a l'Ajuntament. El partit independentista d'esquerres ha presentat aquest dissabte la llista, en què no repeteixen cap de les actuals regidores, Eulàlia Reguant i Maria Rovira, ni tampoc el regidor Pere Casas.

"Acabar amb les desigualtats socials i defensar el dret a l'habitatge, el decreixement turístic, la diversificació de l'economia de la ciutat i la construcció d'una ciutat socialista, feminista, ecologista i antiracista" són les prioritats d'aquesta candidatura, segons han dit en un comunicat oficial.

Més concretament, Saliente ha demanat en la seva presentació "revertir el gir neoliberal de l'Ajuntament" i, per fer-ho, ha instat a la "municipalització dels serveis públics" i a la "jornada laboral amb un màxim de 30 hores sense que això suposi una baixada del sou", a més d'haver defensat la "gestió pública de l'habitatge".

Amb 28 anys, Saliente va començar l'activitat política a l'Assemblea de Polítiques i Sociologia de la Universitat Autònoma de Barcelona, des d'on va participar en diverses mobilitzacions estudiantils.

L'actual cap de comunicació del grup municipal i programador informàtic, Jordi Magrinyà, natural de la Barceloneta, serà el número dos, i el segueixen la treballadora dels serveis socials originària del barri Besòs Marga Olalla, l'investigador en ciències ambientals del Carmel Marc Cerdà i l'antropòloga i coordinadora del Casal de Joves de Porta, nascuda a Nou Barris, Alba San Jurjo. Els militants del partit havien de triar un número u de la llista de vuit candidats que es va presentar el 15 de desembre. Leo Bejarano, Roser Vime i Alfons Romero tanquen la llista.

stats