Societat 02/02/2014

El fiscal demana 14 anys i mig de presó per a un cangur acusat d'abusar sexualment d'un nen de 4 anys a Empuriabrava

L'acusació sol·licita que el processat indemnitzi el menor amb 3.000 euros i que no s'hi pugui apropar durant vint anys

Acn
2 min

GironaEl fiscal demana 14 anys i mig de presó per a un cangur acusat d'abusar sexualment d'un nen de 4 anys a Empuriabrava (Alt Empordà). El processat, un home d'origen brasiler, va passar a tenir cura del menor i els seus germans el mes de maig del 2008. Segons l'acusació, aprofitant que es trobava sol amb el nen, el processat l'obligava a fer-li fel·lacions. Perquè el menor hi accedís, l'acusat l'amenaçava d'explicar-ho al seu padrastre, que acostumava a ser "molt sever" amb el petit.

El fiscal imputa a l'acusat un delicte continuat d'agressió sexual. A més de la pena de presó, sol·licita que se li prohibeixi acostar-se a la víctima a menys de 300 metres durant 20 anys i que l'indemnitzi amb 3.000 euros. Segons l'escrit d'acusacions provisionals del fiscal, els fets van tenir lloc durant el mes de maig del 2008.

El processat, José Ricardo A. L., d'origen brasiler, es trobava a l'Alt Empordà de manera irregular. L'home va començar a fer de cangur en un habitatge de la marina d'Empuriabrava, on també va traslladar-se a viure. La mare i el seu company treballaven i passaven moltes hores fora del domicili.

El fiscal assegura que el processat va portar a terme aquestes pràctiques diverses vegades durant aquell mes. A més de forçar el menor a fer-li fel·lacions, algunes vegades també li tocava les natges.

El brasiler va deixar de fer de cangur dels petits a finals d'aquell mateix mes de maig. El motiu era que la mare, aleshores, va tenir més temps per tenir cura dels nens. D'entrada, el nen no va dir res del que havia passat "per temor de patir algun perjudici", segons recull l'escrit. Però més endavant, quan la parella va tornar a plantejar la possibilitat que el brasiler tornés al domicili per fer-hi de cangur, el menut va decidir explicar-ho a la mare.

Els Mossos d'Esquadra van detenir el brasiler a principis d'agost d'aquell mateix any. L'home va passar gairebé quatre mesos en presó provisional.

El fiscal imputa a José Ricardo A. L. un delicte continuat d'agressió sexual. El ministeri públic demana que es condemni el processat a una pena de 14 anys i mig de presó. A més, també sol·licita que l'acusat no es pugui acostar a menys de 300 metres del menor, ni comunicar-s'hi de cap manera, durant un termini de vint anys.

En matèria de responsabilitat civil, el fiscal demana que el brasiler indemnitzi el nen amb 3.000 euros per danys morals. El judici per aquests fets arribarà a l'Audiència de Girona a principis de maig. L'encarregada de jutjar-lo serà la secció tercera.

stats