Un 94% d'estudiants aproven la selectivitat, 3 punts menys que l'any passat

La mitjana d'anglès cau gairebé 1,5 punts, mentre que la de filosofia es manté pràcticament igual

El 94,02% dels estudiants han aprovat la selectivitat aquest any, un 3% menys que l'any passat, quan aquest percentatge es va situar en el 97,05. El 2015 el percentatge d'aprovats era del 97,10% i el 2014, del 95%. "No totes les promocions són iguals: seria greu que només hagués aprovat el 40%", ha apuntat la coordinadora de les Proves d'Accés a la Universitat (PAU) Pilar Gómez, que ha considerat que la variació d'aquest any "no és res especial".

Pel que fa als resultats per assignatures, anglès ha sigut la matèria obligatòria que ha registrat una davallada més gran, i ha passat de 7,52 a 6,09 -1,43 punts menys-. Per a Gómez, la prova "no tenia paràmetres diferents dels altres anys", però ha afegit que les preguntes eren poc "mecàniques" i requerien més comprensió que altres anys. "No n'hi ha prou de portar l'examen après de casa", ha insistit.

Tot i que diversos estudiants van queixar-se aquest dimecres a les xarxes socials de la correcció de l'examen de filosofia, els resultats gairebé no han variat respecte del 2016. La nota mitjana d'aquest any ha sigut del 6,27, mentre que l'any passat va ser del 6,56. En la mateixa línia, aquest 2017 han aprovat 15.861 estudiants, mentre que l'any passat van ser 15.582.

Un 70% aproven les proves de mestres

Una de les novetats d'aquest any és que per primera vegada s'han celebrat les proves d’aptitud personal (PAP) per als que vulguin ser mestres. El 71,18% han superat les proves, dels quals 1.592 han sigut dones i 339 homes. "Aquestes eren les xifres que ens esperàvem i s'han cobert les expectatives", ha apuntat el coordinador de les PAP, Josep Maria Cornadó, que ha afegit que els resultats de les dues proves estan correlacionats.

Les proves es dividien en dues parts: l’examen de competència comunicativa i raonament crític i l’examen de competència logicomatemàtica. Del total de presentats a l'examen, 458 són homes i 1.592 dones. "Es tracta d'un grau poc masculinitzat i entre tots hauríem de fer un esforç perquè canviés la situació", ha apuntat la secretària general del Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC), Mercè Jou.