SOCIETAT
Societat 23/01/2012

L'arquebisbe de Tarragona diu que les dones no poden oficiar missa igual que ell no pot tenir fills

Jaume Pujol creu que els gais "no són adequats" per a la societat

Efe
2 min

BarcelonaL'arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol, creu que els comportaments homosexuals "no són adequats" per a la societat. Així de clar ho ha dit en una entrevista a Els matins de TV3. Preguntat pels matrimonis gais, el president de la Conferència Episcopal Tarraconense ha dit que "com a persones, tots són fills de Déu", però ha afegit que "hi ha comportaments que no són adequats ni per a la persona ni per a la societat". "Això ho hem de pensar molt", ha conclòs.

L'arquebisbe de Tarragona ha fet altres declaracions polèmiques. Troba que les dones no poden oficiar missa "perquè cadascú té una funció" i ho ha argumentat dient: "Jo tampoc puc fer algunes funcions que fan les dones, no puc portar els fills al món". De tota manera ha assegurat que hi ha igualtat entre homes i dones a l'Església catòlica: "Perquè tots som fills de Déu i tots tenim la mateixa dignitat". Pujol ha completat les seves reflexions amb d'altres frases: "Si em pregunta quan arribarem a tenir les mateixes funcions (entre homes i dones) –ha afegit l'arquebisbe– li diré que jo mai podré ser una dona. I, avui, la dona a l'Església té un paper importantíssim, mai l'he sentit una mica més avall que nosaltres".

Jaume Pujol Balcells (Guissona, 1944), que des del 2005 és membre de la Comissió Episcopal d'Ensenyament i Catequesi i de la Subcomissió Episcopal d'Universitats de la Conferència Episcopal Espanyola, també està contra l'avortament. "Ha de ser la societat la que reclami que tornem a una mica de seny, perquè no pot ser que la vida sigui tractada d'aquesta manera", ha assegurat. Per l'arquebisbe, que als 18 anys va demanar ingressar a l'Opus Dei i va conviure onze anys a Roma amb Escrivà de Balaguer, l'avortament és "un gran mal per al nostre país i per a les persones que el fan".

Respecte a l'allunyament de la societat de l'Església catòlica i el descens dels feligresos que acudeixen a les parròquies, monsenyor Pujol ha dit que ell compara l'Església "amb un arbre que té molts fruits, els fruits són els missioners, Càritas, Mans Unides, els que cuiden dels pobres", i ha demanat que es mirin les bones accions de l'Església i no els comportaments que no són els adequats.

stats