Societat 17/07/2019

Membres d'Arran s'encadenen al Consorci de Turisme de Barcelona

L'organització juvenil denuncia el model turístic que promou l'entitat i en demana el tancament

Ara
1 min
Membres d'Arran encadenats davant del Consorci de Turisme de Barcelona

BarcelonaUn grup de persones vinculades a Arran s'han encadenat i han llançat pintura contra la porta principal de la seu del Consorci de Turisme de Barcelona per denunciar el model turístic que gestiona l'organisme, "un dels més opacs i poc transparents de l'administració públicoprivada catalana", han criticat a través de Twitter. Els manifestants portaven cartells amb missatges com "Turisme massiu o veïnes". Cap a les 11.15 h els Mossos han desallotjat la zona.

L'acció s'emmarca en la protesta continuada contra el model de turisme massificat que les joventuts d'aquesta organització van anunciar a principis de juliol. La primera de les accions de protesta va ser penjar una pancarta a la Pedrera amb el missatge "Tourism kills the city" (El turisme mata la ciutat).

L'organització ha rebut mostres de suport a les xarxes socials per part de la CUP Barcelona, que ha destacat que fa anys que reclama, "dins i fora del plenari", la dissolució del consorci.

Atac a un bus turístic

Poques hores abans de la protesta d'Arran, l'organització juvenil Batzac ha llançat dos globus de pintura contra un Bus Turístic a la plaça John F. Kennedy, a Sant Gervasi. També hi han enganxat adhesius amb el lema "El turisme mata els barris" i han tacat amb la pintura nou passatgers, que han sigut atesos per Barcelona Turisme.

L'organització, que s'autodefineix com a llibertària, ha reivindicat l'acció per Twitter, on ha fet una crítica al turisme. TMB ja ha presentat denúncia per aquests fets.

stats