Societat 30/07/2017

Arran reivindica l'atac al bus turístic de Barcelona

En un comunicat, l'organització de joves de l'esquerra independentista assegura que actuen "en legítima defensa contra el model que ens vol esclaves"

N.m.
2 min

BarcelonaL'organització de joves de l'esquerra independentista Arran ha reivindicat l'atac de quatre encaputxats a un autobús turístic que va tenir lloc dijous a Barcelona. Segons han apuntat en un comunicat aquest diumenge, amb l'atac van actuar "en legítima defensa contra un model que ens vol esclaves i que converteix el país en un parc d’atraccions que únicament beneficia la burgesia i el capital”. Fins i tot, l'organització ha penjat un vídeo a la xarxa, en què es veu (00.20 s) el moment de l'acció.

Els brètols van pintar: "El turisme mata els barris", a la part davantera del bus i van punxar-ne una roda, sense causar danys personals. L’atac va tenir lloc en el moment que el bus s’aturava a la parada propera al Camp Nou i molts dels passatgers van patir per si es tractava d’un atemptat terrorista.

Un model "que declara la guerra"

A més, Arran ha assegurat que amb l'atac han volgut denunciar "el model de turisme massiu que està destruint els barris, expulsant-ne les veïnes i condemnat-les a feines precàries". “L’actual model turístic que patim està aniquilant la possibilitat de la classe treballadora de viure dignament. La precarització i temporització dels llocs de treball, la destrucció dels espais naturals i la gentrificació són resultat directe d’un model que ens declara la guerra dia rere dia”, ha assenyalat una portaveu de l’organització.

Després que Arran fes públic el comunicat, l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha apuntat a Twitter que han demanat un informe de l'atac i que el denunciaran. "Protestar pel turisme no pot passar mai per intimidar persones ni fer malbé equipaments", ha expressat.

També ha censurat l'acció el conseller d'Empresa i Coneixement, Santi Vila, via Twitter, on ha assegurat que estudiaran mesures legals contra els responsables. "Intolerable! Tolerància zero a la turismofòbia!", ha insistit. Segons fonts de la conselleria, les mesures que s'estudiaran poden ser sumar-se a la denúncia de TMB en defensa de l'interès legítim del Govern o, en cas que s'obri causa al jutjat, estudiar personar-s'hi com a acusació particular.

Dissabte, el regidor de Turisme de l’Ajuntament de Barcelona, Agustí Colom, va assegurar que “estan preocupats”, i va afegir que denuncien i condemnen l’atac. No obstant això, l’Ajuntament encara no ha interposat cap denúncia. “Des del primer moment hem parlat amb TMB i estem esperant que el conductor entregui l’informe dels fets”, va explicar ahir Colom, que va assegurar que a partir d’aquí posaran la denúncia.

stats