SALUT
Societat 30/05/2013

Arrenca la Comissió per al Pacte Nacional de la Salut amb l'objectiu de garantir l'excel·lència de la sanitat catalana

El nou ens s'estructurarà en diversos grups de treball que preveuen tenir enllestit un acord de base el pròxim mes de setembre

Acn
2 min
La Comissió per al Pacte Nacional de Salut agrupa diferents institucions i partits polítics. / Departament de Salut

BarcelonaAquest dijous ha quedat constituïda la Comissió per al Pacte Nacional de la Salut amb l'objectiu d'establir com actualitzar l'actual model sanitari català per adaptar-lo a les noves necessitats i garantir-ne l'excel·lència. En aquest sentit, el conseller de Salut, Boi Ruiz, ha destacat que per primer cop en trenta anys, els partits polítics i els diferents agents que formen el sector s'han posat d'acord per treballar plegats i al "marge d'interessos partidistes i particulars" per garantir el futur "d'un model d'èxit". Ruiz també ha puntualitzat que la comissió vol treballar en un model estable "que aïlli la sanitat del debat diari" i sigui aplicable pels futurs governs, siguin del color que siguin.

Amb la creació de la comissió, la Generalitat ha donat el tret de sortida per a l'elaboració del document de base per al Pacte Nacional de la Salut a Catalunya, amb l'objectiu d'impulsar i promoure un ampli consens polític i social per a un sistema sanitari públic i universal. El pacte, a més, neix amb la prioritat de garantir un sistema sanitari sostenible en termes econòmics, de qualitat i equitat i alhora excel·lent en resultats.

Ruiz també ha deixat clar que la comissió, que s'estructurarà en diversos grups de treball que presentaran les seves conclusions al ple, no té per objectiu elaborar informes amb noves propostes, sinó adoptar els existents per aplicar-los amb consens "i al marge dels interessos partidistes i particulars" en vista a millorar l'actual model, que necessita "retocs i millores".

El conseller de Salut ha assegurat que la feina de comissió girarà al voltant de dos actors clau: els malalts i els professionals del sector que seran els que marcaran els eixos bàsics de les reformes.

Les funcions i la composició de la Comissió

L'objectiu de la Comissió és impulsar, promoure el consens i elaborar el document de base del Pacte de la Salut, recollint les aportacions dels grups parlamentaris i els principals agents del sistema sanitari català. S'adscriu al Departament de Salut, que aportarà la infraestructura i el suport logístic i tècnic necessaris per desenvolupar les seves funcions. Estarà composta pels portaveus de la Comissió de Salut del Parlament de Catalunya i els representants de totes les institucions que formen part del Consell Català de la Salut.

Les previsions apunten que les conclusions de la comissió, el document de base, haurien d'estar enllestides el pròxim mes de setembre.

stats