Societat 17/09/2016

Arresten un home que va abandonar una furgoneta amb 34 refugiats després d'un accident

La Guàrdia Civil l'ha detingut a Martorell després d'identificar-lo gràcies a l'ADN

Enric Borràs
1 min
Imatge de la furgoneta accidentada on viatjaven els refugiats

BarcelonaLa Guàrdia Civil ha detingut a Martorell un home que l'agost de l'any passat va tenir un accident de trànsit a Àustria i va abandonar la furgoneta que conduïa amb 34 refugiats amagats a dins. Tenia una ordre europea de detenció per un delicte de tràfic de persones.

Segons la Guàrdia Civil, l'home duia els refugiats d'amagat, sense cap mena de mesura de seguretat, i per això, com que algunes de les persones que duia van quedar ferides en l'accident, també se li imputa un altre delicte de lesions greus per imprudència. Quan el vehicle va bolcar, segons la policia, circulava "a gran velocitat".

Després de l'accident, el presumpte traficant de persones va fugir d'Àustria per tornar a Espanya, d'on venia la furgoneta segons la investigació policial. Els agents de la Guàrdia Civil, intercanviant informació amb la policia austríaca, "van reconstruir pas a pas" els moviments que havia fet el vehicle abans d'arribar a Àustria.

A dins de la furgoneta, en "punts clau" que havien de servir per identificar el conductor, els policies austríacs van trobar restes d'ADN de tres persones diferents. Els van contrastar amb mostres dels homes que havien identificat com a possibles conductors del vehicle i van identificar el que duia el vehicle quan va tenir l'accident.

L'agost de l'any passat, quan hi va haver l'accident, es va trobar a Àustria un camió frigorífic abandonat on havien mort, asfixiats i tancats a dins, 4 nens, 8 dones i 59 homes. Més tard es van arrestar tres persones a Hongria presumptament implicades en aquest crim. També es va trobar una furgoneta abandonada amb 26 refugiats, incloent-hi tres nens en estat crític per deshidratació.

stats