Societat 24/03/2015

El drama del Prat

A partir d'aquest dimecres la Generalitat proporcionarà el trasllat en autobús a la zona de l'accident als familiars de les víctimes

Elisabet Escriche
2 min

Barcelona"Estem espantats, esperem que tot sigui una equivocació", ha afirmat Jordi Campoy, amic de dos passatgers que viatjaven al vol de la companyia Gemanwings amb el número GWI9525. L'avió ha sortit aquest dimarts al matí de Barcelona amb destinació Düsseldorf, Alemanya, i s'ha estavellat als Alps.

Campoy ha atès breument els nombrosos mitjans de comunicació concentrats a l'aeroport i ha explicat que els dos seus amics tenien relació amb la farmacèutica Bayer. Un d'ells, un home d'uns 40 anys, era comercial d'aquesta empresa alemanya i feia la ruta entre dos i tres cops per setmana per motius de feina. La segona passatgera, una dona d'uns cinquanta anys casada també amb un extreballador de la companyia, viatjava a Alemanya per visitar els seus dos fills, que viuen allà.

Els familiars i amics dels passatgers han començat a arribar a l'aeroport del Prat cap a les 13.00 hores. Tres joves han entrat ràpidament a la terminal per evitar la nombrosa premsa concentrada a l'aeroport i el personal d'Aena que els acompanyava els ha dirigit cap al centre instal·lat a la T-2 per atendre'ls, on hi ha un grup de psicòlegs per donar-los suport. A partir d'aquesta hora el degoteig de famílies ha estat constant i, la majoria, han arribat plorant. A partir d'aquest dimecres, la Generalitat proporcionarà el trasllat en autobús a la zona de l'accident als familiars de les víctimes, segons ha confirmat el govern a l'ARA.

El punt d'atenció de Swissport a la mateixa terminal T-2, la companyia que ha fet el servei de terra del vol, roman tancada. A la zona hi ha també un fort desplegament dels Mossos d'Esquadra i personal d'Aena preparat per rebre més familiars.

A banda de les primeres víctimes també han arribat a l'aeroport el cònsol de Bèlgica a Barcelona i dos representants del consolat d'Alemanya. "Venim a informar-nos de què ha passat", ha explicat una de les representants alemanyes. Entre els periodistes que hi ha a l'aeroport hi ha una nodrida representació de premsa d'aquest país.

Els familiars de les víctimes han estat rebent el suport de psicòlegs des d'aquest matí. "Els estem acompanyant per ajudar-los en totes les necessitats: biològiques, emocionals, psicològiques i socials", ha detallat Arturo Roman, treballador social i membre del dispositiu d'emergència de la Creu Roja. Roman ha precisat que el servei l'està coordinant conjuntament l'ajuntament de Barcelona, el SEM, els Mossos, la guàrdia urbana, a més del Col·legi de Psicòlegs i del Col·legi de Treballadors Socials.

stats