Societat 23/07/2014

Arxivada la causa contra 11 mossos acusats d'agredir i vexar immigrants durant el desallotjament d'una nau al Poblenou

La resolució judicial no considera provat que els policies agredissin o insultessin els subsaharians

Acn
2 min

BarcelonaEl jutjat d'instrucció número 8 de Barcelona ha arxivat la causa contra 11 agents dels Mossos d'Esquadra pel desallotjament el passat 10 de gener del 2013 d'una nau industrial a la cantonada entre Sancho d'Ávila i el Passatge Ratés, al Poblenou. Durant l'acció policial es van detenir vuit persones d'origen subsaharià, sis de les quals es van querellar contra els agents per "vexacions i maltractaments" i lesions per cops i ús de gasos. En la resolució judicial no es considera provat que els policies agredissin o insultessin els immigrants. Tampoc es creu que l'ús d'un esprai de gas pebre per part d'un policia hagués pogut causar cap lesió als immigrants desallotjats.

La nau ocupada estava situada al número 47 del carrer Sancho d'Ávila cantonada amb el passatge Ratés, prop de la plaça de les Glòries, on un grup de persones s'hi havien instal·lat per viure-hi. El desallotjament es va dur a terme després de l'avís d'un veí i la denúncia del propietari de l'edifici, que va fer que els Mossos actuessin immediatament perquè consideraven que era un delicte flagrant.

Els ocupants de la nau van bloquejar l'entrada amb pals i diversos objectes per impedir que la policia procedís al desallotjament. Els Mossos van denunciar que, quan els agents van poder finalment accedir a l'interior, els ocupants haurien actuat "de manera agressiva i violenta llançant pals i pedres", així com també una barreja de producte químic que va provocar un núvol de gasos i importants irritacions als ulls.

Un agent va fer servir un esprai de pebre d'autodefensa després de ser agredit amb el llançament d'aquest producte tòxic. L'ús d'aquest espai de pebre està reglamentat en situacions de risc o en defensa pròpia, segons recorda la policia catalana. Però la versió dels ocupants és ben diferent. Acusen els agents ARRO de llançar l'esprais sense motiu, ja que els subsaharians no oferien resistència i, a més, haurien estat objecte de cops i puntades de peu per part dels policies.

stats