Societat 03/04/2019

L'ATM multa amb 650.000 euros l'empresa adjudicatària de la T-Mobilitat pels retards

Segons ha avançat 'Nació Digital', un informe remès al Parlament inclou 7 penalitzacions

Ara
1 min
El gest de validar la targeta passaria a ser similar al dels transports públics de Londres, en què només s'ha d'acostar a un lector.

BarcelonaL'Autoritat del Transport Metropolità (ATM) ha sancionat amb 650.000 euros els adjudicataris de la T-Mobilitat pels retards. Segons ha avançat 'Nació Digital', un informe remès al Parlament per l'ens públic que agrupa la Generalitat, l'Ajuntament de Barcelona i l'Àrea Metropolitana de Barcelona conclou que les set penalitzacions registrades sumen aquesta quantitat, ja que el projecte que havia d'estar enllestit des de principis de 2019 s'ha ajornat fins al 2021.

Segons aquest informe, el cost d'aplicar la T-Mobilitat ha augmentat un 41%, perquè, dels 58 milions que s'havien previst al principi, ara en costarà 82. El conseller de Territori i president de l'ATM, Damià Calvet, en va responsabilitzar el grup adjudicatari, SOC Mobilitat –format per CaixaBank, Moventia, Indra i Fujitsu–, a qui va acusar d'un "excés de confiança" a l'hora de culminar els reptes tecnològics que comporta la T-Mobilitat en el sistema de bitlleteria –passant de l'actual validació magnètica a una de digital–. Fins aleshores ningú havia estat clar parlant dels motius dels endarreriments.

Cadascuna de les set penalitzacions es refereixen, concretament, a la manca d'inversió, als endarreriments en l'entrega de prototips, als incompliments de contracte o fins i tot a la falta de d'assistència de SOC Mobilitat a reunions.

stats