Societat 12/03/2012

Els aturats podran gaudir a partir d'avui de descomptes de fins al 80% en el transport públic

La rebaixa afecta la T-Mes i la T-Trimestre, i en podran gaudir els aturats amb ingressos iguals o inferiors al salari mínim interprofessional

Agències
1 min

BarcelonaLes persones a l’atur que tinguin uns ingressos iguals o inferiors al salari mínim interprofessional que enguany és de 641,40 euros podran beneficiar-se a partir d'avui de descomptes en el transport públic.

Aquests descomptes van des del 76% fins al 80% en els títols de transport de llarga durada: la T-Mes i la T-Trimestre.

El govern calcula que se'n beneficiaran unes 200.000 persones, a tot Catalunya, que cobren una prestació igual o inferior al salari mínim interprofessional. Per a aquestes persones, la T-Trimestre, a l'Àrea Metropolitana de Barcelona tindrà un descompte del 80%. Això vol dir que els costarà 27,75 euros, mentre que la resta d'usuaris en paguen 135.

En l'àmbit de l'Autoritat del Transport Metropolità (ATM) de Girona, el descompte serà del 78% sobre la T-Mes, de manera que les persones beneficiàries pagaran 9,90 euros, davant els 45,30 que costa habitualment. A Lleida, l'ATM aplicarà un descompte del 77% a la T-Mes, de manera que els aturats pagaran 8,90 euros, quan el cost habitual d'aquest bitllet és de 38,50 euros. A Tarragona, el descompte aplicat a la T-Mes serà del 76%, de manera que els desocupats pagaran 10,75 euros, davant els 44,85 que costa normalment.

Per tenir aquest descompte, els interessats hauran de presentar un certificat que acrediti que compleixen els requisits, documentació que es pot aconseguir a l'Oficina de Treball o bé a través d'internet al Servei Públic de Treball Estatal.

El 90% dels bitllets que s'utilitzen són de llarga durada, i per això són els que rebran les rebaixes, a més, també són títols personals i intransferibles, per la qual cosa no permetran accions fraudulentes.

stats