Societat 10/12/2014

Aturem BCN World: "La decisió del grup Veremonte confirma que ha estat especulant fins ara"

La plataforma exigeix que s'aturin els tràmits del pla director urbanístic per dur a terme el complex

Ara
1 min
El projecte de BCN World està planificat en terrenys que pertanyen, majoritàriament, a Salou. Està projectat al costat de Port Aventura.

BarcelonaAturem BCN World ha carregat directament contra el grup Veremonte i els acusa d'enganyar el Parlament, l'opinió pública i qui ha vist oportunitat de fer diners amb el complex. Critica que la decisió de la companyia presidida per Enrique Bañuelos de no executar l'opció de compra que té sobre els terrenys "confirma que ha estat especulant fins ara amb el valor del sòl i els intents d'impulsar el complex".

La Plataforma Aturem BCN World també ha exigit en un comunicat aquest dimecres que es derogui la llei que va demanar el grup Veremonte per tal de poder desenvolupar el projecte. En aquesta direcció, la plataforma demana que s'aturin "immediatament" els treballs de redacció i aprovació del pla director urbanístic que també va requerir el grup Veremonte. A més, Aturem BCN World considera que la Generalitat no pot esperar a aprovar el pla director per saber qui invertirà en el projecte, ja que fer-ho significaria "hipotecar els terrenys amb un futur del tot incert".

En relació a la possibilitat de pensar en nous inversos, la plataforma creu que fer-ho suposaria "reiniciar de nou el debat públic i social" sobre els usos que s'acabin donant als terrenys de la Caixa i el model turístic que hi caldria desenvolupar.

stats