Societat 30/07/2015

L'augment de la pobresa "demostra que el creixement econòmic només és per a una minoria"

El president de Taula del Tercer Sector, Oriol Illa, assegura que "no queda més remei que redistribuir"

Efe
2 min
Oriol Illa: “Les polítiques socials són irrenunciables sigui quin sigui l’escenari”

BarcelonaEl president de la Taula del Tercer Sector de Catalunya, Oriol Illa, ha expressat la seva preocupació per l'augment de la pobresa, que a Catalunya ja afecta el 20,9% de la població, 1,1 punts més que fa un any, i ha certificat que aquesta xifra "demostra que el creixement econòmic només és per a una minoria". "És paradoxal que hi hagi un creixement econòmic i que també augmenti la pobresa. Això és un toc d'atenció, un avís que el creixement no s'està redistribuint equitativament", ha afegit.

Illa ha destacat que si no es compten les transferències i prestacions socials, la taxa de pobresa arribaria al 46,5% de la població, "gairebé la meitat de la població catalana". "Estem en una mala situació, encara que sense transferències socials estaríem molt pitjor, i això indica que són necessàries polítiques socials que incloguin grans capes de la societat", ha defensat el president de les entitats socials.

"Veiem que la pobresa afecta una majoria i que ho fa en moments de creixement. No queda més remei que redistribuir i que aquest creixement es posi al servei de les polítiques socials", ha indicat. Noves polítiques fiscals, enfortir polítiques socials i un nou sistema de rendes, a més de crear ocupació per als joves, un dels col·lectius més castigats per la pobresa, són les recomanacions que ha fet el president de la Taula per intentar frenar el creixement de la pobresa.

La taxa de pobresa feta pública aquest dijous per l'Institut d'Estadística de Catalunya (Idescat) "és la més elevada des de l'inici de la crisi, és una xifra molt dolenta que ens indica que estem creixent econòmicament només per a una minoria de la població", ha conclòs Illa.

stats