Societat 13/01/2020

L'Ajuntament de Badalona demana que es reactivi la cerca del nen de 12 anys segrestat a Hondures

El municipi sol·licita una reunió amb representants del govern hondureny a Espanya

Clara López
2 min
Una imatge de la concentració

BadalonaEl regidor de l'àrea de govern i territori de l'Ajuntament de Badalona, Rubén Guijarro, ha demanat a les autoritats hondurenyes aquest dilluns que reactivin la recerca de l'Enoc, el nen de 12 anys i alumne de l'Institut Escola Rafael Alberti de Badalona que porta desaparegut des del 2 de desembre al país. Després de reunir-se amb el subdelegat del govern a Barcelona, Carlos Prieto Gómez, el consistori ha demanat reunir-se tant amb el consolat d'Hondures a Barcelona com amb l'ambaixada hondurenya a Espanya per, ha dit Guijarro, "trobar l'Enoc i que estigui a casa aviat".

El regidor ha explicat que a nivell administratiu es tracta "d'un ciutadà hondureny perdut a Hondures", cosa que limita el marge d'actuació des del municipi on residien el menor i la seva família. "Cal posar el focus en els representants del govern hondureny a Catalunya i Espanya per fer la pressió suficient", ha apuntat Guijarro, i ha insistit: "Ens mourem tot el que calgui". Quan es van conèixer els fets, l'Ajuntament de Badalona es va posar en contacte amb els familiars que resideixen al municipi i els va oferir la seva ajuda. També va contactar amb la direcció del centre on l'Enoc cursava 1r d'ESO. "La família, la comunitat educativa, el teixit associatiu del barri de Llefià i la ciutat s'estan movent perquè es reactivi la recerca i l'Enoc torni sa i estalvi".

Un mes i mig desaparegut

Ara per ara, les informacions sobre el cas són confuses i es desconeix si la investigació continua activa. La mare i el nen van marxar a Hondures el 19 de novembre i el dia 2 de desembre van patir l'atac. Segons afirma la família del menor, l'Enoc va ser segrestat juntament amb la seva mainadera durant un assalt a la casa de la tia del nen. El seu oncle i el seu avi van ser assassinats. Des de llavors el menor continua desaparegut i la seva mare, Carina Chinchilla, apunta a un segrest, tot i que no han rebut cap trucada dels assaltants demanant un rescat. "Estic desesperada", va dir la mare al canal HCH Television Digital, després de denunciar la inseguretat del país. Segons va dir, els van atacar només per robar-los, i va insistir que no devien diners a ningú.

Aquest diumenge una vuitantena de persones, entre familiars, amics i companys de l'escola de l'Enoc, es van concentrar a la plaça Catalunya de Barcelona per exigir la recerca i el retorn del nen. La seva mare, que continua a Hondures per buscar el seu fill, es va dirigir als concentrats per telèfon per agrair-los el suport. Els representants del col·lectiu de ciutadans hondurenys i de l'escola de l'Enoc han exigit a les autoritats que posin tots els mitjans per rescatar-lo. La directora del centre on estudiava l'Enoc, Neus Casablanca, ha demanat també que es faci "pressió diplomàtica".

stats