Societat 11/04/2018

El Banc dels Aliments nega que talli la donació d'aliments als Caputxins de Sarrià per una missa pels presos

Els Caputxins resoldran en dos mesos les anomalies que han fet interrompre el servei

Xavi Tedó
2 min
El Banc dels Aliments nega que talli la donació d'aliments als Caputxins de Sarrià per una missa pels presos

BarcelonaEl Banc dels Aliments ha acordat mantenir la donació d’aliments als Caputxins de Sarrià després de la polèmica desfermada perquè es s'ha vinculat la suspensió de la donació de menjar a un sermó a favor de la llibertat dels presos polítics que es va fer fa dos diumenges.

El director del Banc, Lluís Fatjó-Vilas, i la presidenta, Roser Brutau, s'han reunit aquest dimecres d’urgència amb els caputxins i han acordat que el Banc dels Aliments subministrarà els aliments previstos per no perjudicar les més de 200 famílies que passen cada setmana per l’església i que els caputxins perfeccionaran el compliment de les normatives del Banc dels Aliments en el termini de dos mesos, mitjançant els treballadors socials independents de què disposen i amb coordinació amb Serveis Socials.

Abans de la trobada, el Banc dels Aliments havia deixat clar que la suspensió temporal obeïa a la negativa dels caputxins a seguir els canals oficials a l’hora de distribuir el menjar. “Totes les persones que són ateses han de passar per Serveis Socials, que les deriven a les entitats després”, van explicar ahir a l’ARA fonts de la fundació, que reparteix aliments només a la demarcació de Barcelona a 322 entitats, que segueixen tots els protocols. L’objectiu és evitar la picaresca de persones que reben aliments de dos llocs diferents. “No hi cap fonament polític, som una entitat apolítica i en cap moment el cessament temporal està vinculat amb cap posicionament polític”, van deixar clar des de la fundació enmig de la tempesta que s’estava produint a les xarxes.

De fet, asseguren que l'advertència als Caputxins es va iniciar fa dos anys i que es va concretar el 26 de març amb una carta en què es formalitzava que havien de deixar de distribuir aliments. "Volem que es faci una distribució justa i que es coordini amb Serveis Socials", afegeixen des del Banc. "Ha coincidit amb la missa de la Caputxinada, es tracta d'una casualitat total i absoluta i la nostra vocació és ajudar-los", han explicat les mateixes fonts.

Membres dels Caputxins tampoc volen pensar que sigui una represàlia per la missa a favor de l'alliberament dels presos: "No volem creure que sigui per això, però ens ha sorprès que tallessin en sec l'ajuda després de vint anys".

stats