Societat 24/10/2014

Mor un nigerià a Barajas desatès per una falsa alarma d'Ebola

Procedia de Turquia i li havia explotat una bola de cocaïna a l'estómac. Ningú el va assistir fins al cap de 50 minuts de desmaiar-se. S'havia activat el protocol contra el virus

Ara
2 min

MadridUn nigerià va morir dissabte a l'aeroport de Barajas després d'haver ingerit unes boles de cocaïna. Tot i que procedia de Turquia, els símptomes que presentava van fer activar el protocol per Ebola i es va esperar a l'arribada de Sanitat Exterior per valorar-lo i traslladar-lo a l'hospital. Però van fer tard. Quan finalment els equips del ministeri van arribar, ja feia 50 minuts que jeia al terra sense ser atès.

Segons fonts aeroportuàries consultades per EFE, el ciutadà nigerià va aterrar a Barajas a les cinc de la tarda amb un vol de la companyia Turkish Airlines i, un cop a terra, va començar a patir tremolors i fins i tot convulsions, fins que va desmaiar-se a la zona de duanes de la terminal 1.

Els primers d'atendre'l van ser facultatius de l'aeroport, però com a conseqüència dels símptomes que presentava, van decidir activar el protocol d'Ebola. Només l'havia tocat un guàrdia civil, que el va ajudar a reclinar-se i li va prendre la documentació per identificar-lo.

Gairebé una hora de retard

No va ser fins a les 18.05 h, segons fonts consultades per 'El Mundo', que Sanitat Exterior va arribar a on es trobava el pacient. Van trigar 50 minuts, després d'haver rebut l'avís del Centre de Gestió Aeroportuària, a qui li havien dit que trigarien com a màxim mitja hora. Durant aquest temps es va decidir paralitzar l'embarcament del vol que havia de sortir a les 18.50 h en el mateix aparell i es va decidir demanar la llista de tots els passatgers, com a possibles contactes. A les 17.43 h el nigerià encara no havia estat atès, però ja s'havia declarat l'Alarma Local Sanitària als edificis de la T1, segons 'El Mundo'.

A les 18.30 h, 25 minuts després d'haver arribat els membres de Sanitat Exterior, descarten un contagi per Ebola. Vint-i-cinc minuts després el ciutadà nigerià va morir. La seva parella havia informat a la Guàrdia Civil una hora abans que feia quatre anys que no viatjava a Nigèria. Segons fonts mèdiques, la forma de salvar algú que ha ingerit boles de cocaïna és intervenir-lo quirúrgicament de forma immediata i retirar del cos les restes de boles de droga.

stats