Societat 22/02/2019

Barcelona s'adhereix a la campanya d'Òmnium i defensa que "el dret a l'autodeterminació no és delicte"

El ple llegeix una declaració institucional en defensa dels drets civils

Acn
1 min
El ple de Barcelona /PERE TORDERA

BarcelonaEl ple de Barcelona s'ha adherit a la campanya 'Judici a la democràcia' impulsada per Òmnium Cultural i ha defensat que "el dret a l'autodeterminació no és delicte". En una declaració institucional s'ha sumat a la campanya de l'entitat "en defensa dels drets civils amenaçats per l'arbitrarietat de l'estat espanyol" i ha donat suport al dret d'autodeterminació en considerar que és "un dret que una àmplia majoria dels catalans ha expressat de manera reiterada que vol exercir en llibertat".

El text de la declaració institucional subratlla que "l'Ajuntament de Barcelona històricament sempre s'ha posicionat en defensa dels drets cívics i socials" i recorda que la campanya d'Òmnium denuncia "el judici farsa que s'està duent a terme contra els líders polítics i socials del sobiranisme".

"L'arbitrarietat i politització de les institucions espanyoles i del seu estat de dret durant els últims dos anys ha sigut imparable i constant, des del rei fins als cossos de seguretat. Tot s'ha utilitzat per destruir una idea política democràtica i legal i els seus líders polítics i socials, tot per impedir que els catalans i catalanes exercim el nostre dret d'autodeterminació", apunta el text.

Hi han donat suport tots els grups municipals menys el PSC, Cs i el PP.

stats