Societat 19/03/2018

Barcelona i Esplugues, a cop de pedal

El carril bici que uneix aquestes dues ciutats obre dos anys després del que s'havia previst

Marta Vergoñós
2 min
Un noi circula pel nou carril bici que uneix Barcelona i Esplugues.

Esplugues de LlobregatL'àrea metropolitana de Barcelona ha fet un pas més per convertir la bicicleta en la seva aliada en la lluita contra la contaminació de l'aire. Des d'avui, 890 metres de carril bici uneixen la capital catalana amb Esplugues de Llobregat. Es tracta d'una connexió que s'ha fet esperar: la inauguració arriba amb més de dos anys de retard respecte a les primeres previsions, que fixaven l'estrena per a finals del 2015. L'alcaldessa espluguina, Pilar Díaz, va més enllà i assegura que fa cinc dècades que al municipi esperen una solució per poder anar fins a la ciutat veïna a peu o pedalant.

Diverses qüestions tècniques, així com la manca d'agilitat en la coordinació entre les administracions implicades en l'obra, han sigut les responsables de la lentitud en l'inici i execució de l'obra. Finalment, però, el projecte, del despatx Batlle i Roig, és una realitat. El recorregut comença al Parc Cervantes de Barcelona, a l'extrem sud de la Diagonal, i acaba a l'avinguda dels Països Catalans d'Esplugues. L'ample de la via és variable, però la major part del camí fa 4,5 metres, en els quals es combina l'espai per a bicicletes amb l'espai per a vianants. Per evitar conflictes, el terra per als vehicles és llis i de color òxid fosc, mentre que l'espai per a les persones és rugós i de color òxid clar. El conjunt del disseny s'ha pensat perquè el carril s'integri amb l'entorn i s'ha acompanyat d'un treball de paisatgisme per fer-lo més amable.

"El que fem avui és un pas molt gran per millorar la connexió entre Barcelona i el Baix Llobregat", ha destacat el vicepresident de Mobilitat i Transport de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), Antoni Poveda. Per la seva banda, la regidora de Mobilitat de l'Ajuntament de Barcelona, Mercedes Vidal, ha assegurat que amb aquesta nova via es potenciarà la intermodalitat entre la bicicleta i el transport públic. Aquestes dues administracions i el consistori d'Esplugues han cofinançat l'obra: Barcelona hi ha posat un milió d'euros; Esplugues, 433.333 euros, i l'AMB, 300.000 euros.

stats