Societat 26/03/2017

Barcelona ret homenatge als antics habitants de les barraques del Carmel i Can Baró

Una placa col·locada al turó de la Rovira recorda els assentaments de barraques on, als anys 50, vivien entre 70.000 i 100.000 persones

Ara
1 min
Gerard Pisarello descobreix la placa commemorativa al Turó de la Rovira / AJUNTAMENT DE BARCELONA

BARCELONAEl primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona, Gerardo Pisarello, la regidora d'Horta-Guinardó Mercedes Vidal i el comissionat de Programes de Memòria, Ricard Vinyes, han participat avui en la inauguració d'una placa commemorativa en homenatge als veïns que van viure als barris de barraques del Carmel i de Can Baró.

A l'acte, que s'ha celebrat a l'espai patrimonial del turó de la Rovira del Museu d'Història de Barcelona (Muhba), hi han assistit membres de la comissió ciutadana i veïns que van viure en un dels últims assentaments de barraques de la ciutat, que es va enderrocar l'any 1990. Quatre dècades abans, entre 70.000 i 100.000 persones vivien en barraques repartides per tota la ciutat.

"S'ha d'agrair l'esforç d'aquests veïns", ha afirmat Pisarello, per a qui és fonamental recordar la memòria oblidada dels barris i de la seva gent, la seva lluita per conquerir nous drets i la seva dignitat.

Vidal ha afirmat que l'acte ha servit per posar en valor allò que fa molts anys ningú s'atrevia a recordar: "La Barcelona oblidada que ha lluitat per recuperar-se i dignificar-se".

La placa és a l'espai on es va instal·lar la bateria antiaèria de la Guerra Civil i on després es va radicar un dels assentaments de barraques. Unes imatges acompanyades d'un text expliquen la història dels antics veïns de la zona.

stats