SUCCESSOS
Societat 12/12/2010

Els Mossos detenen tres persones acusades de 21 atracaments a repartidors de productes alimentaris

Els individus seguien i assaltaven els treballadors d'una mateixa empresa per robar la recaptació. Un exempleat era l'encarregat de facilitar la informació

Redacció
2 min

BarcelonaEls Mossos d'Esquadra han detingut Jose Manuel D.P , de 34 anys, i veí de Barcelona, Ruben S.M, de 29 anys i veí de Santa Coloma de Gramenet i Jonatan. V.F, de 33 anys i veí de l'Hospitalet de Llobregat com a presumptes autors de 21 robatoris amb violència i intimidació.

A principis del mes de setembre de 2010, el Grup de Robatoris amb Violència, de l’Àrea Territorial d’Investigació de Barcelona, va iniciar una investigació arran d’una sèrie de robatoris amb violència i intimidació comesos des del mes de maig sobre els repartidors de productes alimentaris d’una mateixa empresa a la localitat de Barcelona. El "modus operandi " dels atracadors, consistia en seguir amb una motocicleta, la ruta prefixada, dels camions o furgonetes de repartiment de l’empresa. Quan aquests finalitzaven el servei i disposaven d’una quantitat de diners elevada, aprofitaven que el repartidor entrava al remolc del camió o furgoneta, l’assaltaven i li sostreien la recaptació. Els autors intentaven ocultar la seva aparença amb cascos, i a més feien servir plaques de matrícula falses per evitar una possible identificació.

De l’estudi de la sistemàtica tan especifica emprada pels autors, els investigadors ben aviat van arribar a sospitar que disposaven d’informació d’algun treballador de la mateixa empresa que els facilitava les rutes i els horaris més adients per perpetrar els atracaments.

Les prevencions adoptades pels atracadors van impossibilitar que els investigadors identifiquessin els autors. Per aquests motius durant el mes de novembre, i atesa la gran quantitat d’atracaments, es va optar per establir un dispositiu policial consistent en fer vigilàncies discretes als camions de la companyia, per, d’una banda, protegir els treballadors de l’empresa, i de l’altra, detenir els autors en el cas que apareguessin.

Finalment els investigadors van aconseguir el 22 de novembre detenir in fraganti a dos dels autors en el moment que es disposaven a atracar a un altre treballador al carrer de Provença de Barcelona. Els dos detinguts van passar a disposició judicial, decretant l’autoritat judicial el seu ingrés a presó provisional.

Posteriorment els agents van poder establir que un extreballador de l’empresa de repartiment era la persona que havia facilitat la informació necessària als dos autors ja detinguts. També es va esbrinar que l’extreballador, Jonatan V.F., havia fingit el primer atracament i havia participat en els tres primers atracaments. Finalment, va ser detingut i va quedar en llibertat amb càrrecs.

stats