Societat 30/08/2014

Barcelona subvenciona per primera vegada obres de millora als centres de culte d'entitats religioses

L'Ajuntament atorga la mateixa quantitat per l'adequació de locals destinats a activitats de lleure per a joves

Acn
1 min

BarcelonaL'Ajuntament de Barcelona destina un total de 200.000 euros per l'adequació de locals destinats a activitats de lleure per a joves i adolescents i per a centres de culte a través de les Regidories d'Adolescència i Joventut i Dona i Drets Civils, i el Comissionat d'Afers Religiosos. Aquest paquet de subvencions, que segons ha assegurat l'Ajuntament aquest dissabte és la primera vegada que s'atorga als centres religiosos, és una convocatòria que permetrà dur a terme obres menors, i es pot sol·licitar fins a 12.000 euros per projecte. Podran optar a la subvenció aquelles entitats inscrites en el Registre d'Entitats Religioses, o que disposin d'autorització de l'autoritat eclesiàstica o religiosa competent.

"Els llocs de culte es converteixen en locals de trobada per moltes comunitats religioses de la nostra ciutat" explica la regidora de Dona i Drets Civils, Francina Vila, en un comunicat. "Amb aquesta subvenció volem col·laborar en la millora d'aquestes instal·lacions per fer-les més còmodes i accessibles als seus usuaris".

Al seu torn, els locals destinats a activitats de lleure d'infants, adolescents i joves on es fan agrupaments i centres d'esplai, hauran d'estar inscrits en el Cens d'Entitats Juvenils de la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya per optar a la subvenció. "Una de les prioritats de l'Ajuntament és garantir l'oferta de lleure i educativa dels joves a la ciutat", ha declarat el regidor d'Adolescència i Joventut, per afegir: "I això passa per la col·laboració amb les entitats i associacions que s'hi dediquen."

stats