Societat 24/07/2013

Barcelona dóna suport a la moció del Parlament sobre la prohibició del burca

L'Ajuntament aprova a instàncies del PP una declaració de suport a la moció del Parlament per prohibir el burca al carrer

Europa Press
1 min
El ple de l'Ajutnament de Barcelona, aquest dimecres./ EUROPA PRESS

BarcelonaL'Ajuntament de Barcelona ha acordat aquest dimecres, a instàncies del PP, una declaració institucional de suport a la moció aprovada al Parlament el 18 de juliol per prohibir el burca al carrer. El líder popular Alberto Fernández Díaz ha llegit la declaració, que ha rebut el suport del govern municipal de CiU i el PSC.

La votació ha provocat diverses intervencions, cosa inusual en una declaració institucional. El líder d'UpB, Jordi Portabella (ERC), ha afirmat que les úniques dones que van amb burca són al passeig de Gràcia amb bosses de la compra, i Ricard Gomà (ICV-EUiA) creu que s'obre una porta a crear problemes. El popular Fernández Díaz ha justificat la declaració en defensa de la dignitat de la dona.

Fernández Díaz també ha demanat crear una taxa per cobrar als immigrants per elaborar l'informe d'arrelament i de reagrupació familiar, i la tinenta d'alcalde d'Economia, Sònia Recasens, ha acceptat tractar-ho en les ordenances fiscals del 2014.

stats