Societat 21/11/2014

Barcelona tanca el 35% d'associacions cannàbiques

L'Ajuntament ordena el tancament a 59 locals que incomplien la normativa

Europa Press
1 min

BarcelonaL'Ajuntament de Barcelona ha ordenat el cessament d'activitat a 59 associacions cannàbiques de les 168 comptabilitzades a la ciutat. Suposa un 35% del total, segons ha explicat aquest divendres en roda de premsa el primer tinent d'alcalde, Joaquim Forn. Ha argumentat que el consistori i la Guàrdia Urbana van detectar en les inspeccions que van arrencar al juny que 49 dels locals incomplien de manera greu la normativa.

D'aquests 49, 38 han estat precintats, vuit han cessat la seva activitat voluntàriament abans de l'execució de l'ordre de precinte i tres locals estan en tràmit de tancament. Les infraccions més greus que han detectat han estat la presència de menors en els locals, el foment del consum de cànnabis, una mala sortida de fums i el desenvolupament d'activitats pròpies de locals de pública concurrència i no de clubs d'autoconsum, ha destacat Forn.

Ha explicat que, tot i que des de juny està vigent una suspensió de comunicats que impedeix l'obertura de nous locals, la Guàrdia Urbana ha detectat que des de llavors n'han obert deu. Forn ha afegit que ja s'està tramitant el seu tancament.

El tinent d'alcalde -que ha intervingut al costat del gerent de Prevenció, Seguretat i Mobilitat, Joan Delort, i l'Intendent Major de la Guàrdia Urbana Juan José Vilanova- ha recordat que el consistori està treballant en una regulació específica per a aquestes associacions. Un representant de la Federació d'Associacions cannàbiques autoregulades de Catalunya (Fedac), que ha estat present a la roda de premsa i després s'ha reunit amb Forn, ha reclamat que s'aprovi la normativa perquè les entitats sàpiguen a quines condicions s'han d'adaptar per poder continuar amb la seva activitat.

stats