Societat 04/05/2019

Barcelona aprova una transformació integral de la rambla Prim

El pla ocupa 195.000 metres quadrats i permetrà la creació de 3.550 pisos

Ara
2 min
Recreació virtual de com quedarà el nou espai.

BarcelonaLa part superior de la rambla Prim, a tocar de les vies del tren, viurà una transformació integral. El projecte, vinculat a la futura estació de La Sagrera, va arrencar divendres després que el ple aprovés la modificació del pla general metropolità (MPGM) amb els vots a favor del govern, el grup demòcrata, Ciutadans, ERC, el PP i els dos regidors no adscrits, Gerard Ardanuy i Juanjo Puigcorbé.

En total l'actuació ocupa una superfície de 195.529 metres quadrats que estan delimitats per la ronda de Sant Martí, el pont del Treball Digne, els carrers de Santander i de Cantàbria, la rambla Prim, la Via Trajana i el carrer Jaume Brossa. El nou planejament suposarà generar pràcticament un nou nucli veïnal que tindrà 3.550 pisos, la meitat dels quals seran socials: 1.725 de protecció oficial i 200 de dotacionals. La proporció canvia notablement respecte al planejament actual, ja que fins ara es preveia que hi hagués un 70% de sostre reservat per a habitatge lliure i només un 30% per a habitatge protegit.

A més de crear un nou barri, el projecte hauria de servir també per connectar els districtes de Sant Andreu i Sant Martí, actualment separats per les vies del tren. El pla també inclou la creació d'un pol d’equipaments públics potent i complet per oferir tot tipus de serveis municipals. També s'intentaran posar en valor els elements patrimonials i de memòria històrica actualment presents a la zona, com la masia de Can Riera, que esdevindrà el centre del futur veïnat, i la riera d’Horta. També crearà zones verdes.

Durant el procés participatiu amb els veïns es va decidir que hi haurà una escola d’educació infantil i primària de dues línies, una escola bressol, un centre d’atenció primària, un centre de serveis socials, un centre de dia i una residència per a la gent gran. A més, el sòl disponible també permet fer-hi un centre cívic i cultural, un pavelló poliesportiu i una biblioteca. Aquests usos, així com els que donaran contingut a la masia de Can Riera, es consensuaran amb el veïnat.

stats