Mobilitat
Societat Barcelona 18/01/2022

El bicibús continua creixent i ja arriba a la Diagonal

Barcelona estrena divendres una nova línia per a famílies que van juntes a l'escola en bicicleta des de Verdaguer fins a les Glòries

M.O.
2 min
El bicibús de l’Eixample, estrenat ahir, pujant pel carrer Entença.

BarcelonaEl projecte bicibús continua creixent a Barcelona. Aquest divendres es posa en marxa una nova línia per a famílies que van juntes fins a l'escola en bicicleta. La nova línia, que és la quarta que funcionarà a la ciutat, circularà per la Diagonal, des de Verdaguer fins a les Glòries. En el primer tram, fins a arribar al carrer Aragó, les bicicletes ocuparan el centre de la Diagonal, on hi ha poc trànsit perquè s'hi fan les obres del col·lector d’aigües.

Aquí es farà la primera parada, per a les famílies de l'Escola Ramon Llull i, després, el recorregut continuarà pel lateral fins a arribar al carrer Castillejos, on s’accedirà a l’Escola Gaia, i més endavant fins al carrer Cartagena per arribar a l’escola dels Encants i la bressol Leonor Serrano, que són els quatre centres que impulsen la nova línia. Tot el recorregut es farà per la calçada i amb el suport de la Guàrdia Urbana.

El recorregut de la nova línia de bicibús.

L'estrena d'aquest nou itinerari coincidirà divendres amb la quinzena edició de la línia de l'Eixample que connecta el Mercat de Sant Antoni amb la Model, que va ser la primera a circular per la calçada i amb acompanyament de la Guàrdia Urbana després que la iniciativa del bicibús aterrés ja el curs passat al Col·legi Reial Monestir de Santa Isabel, a Sarrià - Sant Gervasi.

Consolidada la primera línia de l'Eixample, el bicibús en va sumar una altra al mateix districte, la que enllaça la plaça Letamendi amb l'antiga presó Model i que circula un petit tram pel carrer Aragó. Aquesta segona línia arriba divendres a la seva sisena edició, mentre que la que era la més nova, la de Sant Andreu, estrenada a mitjans de desembre per donar servei a les famílies de l'Escola 30 Passos, celebrarà divendres la seva segona edició. La que aquest curs no està en marxa és la línia de Sarrià - Sant Gervasi, la pionera a la ciutat.

La iniciativa del bicibús a Catalunya va arrelar a Vic: l'Escola Elpetitmiquel va ser la primera a posar en marxa un projecte d'aquest tipus. Primer amb dues mestres i nou infants, i per la ronda de Camprodon, el carrer més transitat d'Osona, amb la idea de circular tots junts per sentir-se segurs a la calçada. El projecte es va estendre primer per diferents escoles de Vic, ja amb la implicació de les famílies en l'organització, i després per altres municipis, com Sabadell i Barcelona.

stats