Barcelona

Creix el bicibús de l’Eixample: s’ultima una nova línia per arribar a l'escola pedalant per la calçada

El recorregut serà horitzontal, sortirà de la plaça Letamendi i podrà trepitjar algun tram del carrer Aragó

2 min
Infants de diferents edats al bicibús de l'Eixample

BarcelonaEl bicibús de l’Eixample porta cada divendres més famílies en bicicleta cap a l’escola, des del Mercat de Sant Antoni fins a l’antiga presó Model. L'edició de la setmana passada, la setena, va batre rècords de participació, amb unes 200 persones, i ja comptava amb dues noves branques per desviar participants cap a l’Escola Diputació pel carrer Consell de Cent. I aquest divendres, tot i la pluja, moltes bicicletes han continuat enfilant juntes el camí cap a l'escola. Però ara el bicibús ja prepara un salt d’escala: una nova línia, que circularà per calçada com la primera, i que farà un trajecte paral·lel al mar per connectar la plaça Letamendi amb la Model i recollir famílies de les escoles Auró (al carrer Mallorca) i Llorers (a Aragó), i, també, de Xirinacs i Entença, situades les dues al final de la ruta perpendicular al mar i de la paral·lela al mar. El recorregut ja s'ha provat les últimes setmanes i ara es busca consolidar-lo perquè pugui avançar pel mig de la calçada com la línia inicial.

Es preveu que aquest nova ruta, que també podria seduir famílies de l’escola IPSI, comenci a funcionar divendres que ve, 19 de novembre, i el que queda per definir és quin serà l’itinerari concret. Es dona per fet que, com que sortirà de la plaça Letamendi, trepitjarà algun tram d’una via tan transitada com el carrer Aragó i que després es desviarà per altres carrers de l'Eixample paral·lels al mar. Els organitzadors del bicibús s’han emplaçat a una trobada amb la Guàrdia Urbana, sobre el terreny i a l’hora punta del matí per acabar de pactar la ruta.

Fonts del districte de l’Eixample apunten que la setmana que ve es definiran tant l’itinerari com la periodicitat de la nova línia, que es preveu setmanal com la primera, i la necessitat d’acompanyament de la Guàrdia Urbana. El d'avui, doncs, ha sigut l'últim bicibús de l’Eixample amb una sola línia i, a partir de la setmana que ve, si no hi ha complicacions d'última hora, la iniciativa passarà a tenir un traçat vertical i un altre d'horitzontal.

Escoles d’altres zones de Barcelona també s’han interessat per activar noves línies bicibús: prova de la bona rebuda de la proposta entre les comunitats escolars és que la xerrada que oferiran la setmana que ve els organitzadors de les iniciatives pioneres ja té confirmada l’assistència de famílies d’una vintena de centres interessats en replicar el model.

El primer bicibús de Barcelona es va posar en marxa el curs passat a Sarrià-Sant Gervasi -per arribar en bicicleta fins al Col·legi Reial Monestir de Santa Isabel- i el projecte ha crescut a l’Eixample, que és on els participants van acompanyats per primer cop a la ciutat de policia per circular per la calçada de carrers amb molt de trànsit, com Entença. Aquesta ruta té la continuïtat garantida per l’Ajuntament, com a mínim, fins a Nadal. Llavors s'avaluarà si continua tenint èxit de convocatòria i si es manté l'acompanyament de la Guàrdia Urbana.

stats