Política municipal

Colau descarta anar de candidata a les eleccions europees: "Em quedo a Barcelona"

La líder dels comuns es reunirà amb Collboni aquest dijous

ARA
2 min
La líder de BComú a l'Ajuntament de Barcelona, Ada Colau, durant el ple de desembre

BarcelonaL'exalcaldessa de Barcelona, Ada Colau, es queda treballant a l'Ajuntament de Barcelona i descarta anar de candidata a les eleccions europees. Així ho ha confirmat la líder dels comuns en una entrevista a El suplement de Catalunya Ràdio aquest dissabte, on s'ha mostrat disposada a continuar treballant per la ciutat "en el càrrec que sigui". "És un sí a Barcelona, em quedo per la ciutat i per un projecte de transformació", ha insistit. D'aquesta manera, ha respost a les especulacions de les últimes setmanes, que la situaven com a candidata a les europees d'aquest 2024. En aquest sentit, Colau ha recordat que ja va renunciar al càrrec de ministra, tot i que ha reconegut que s'ho va plantejar. Al preguntar-li per si repetirà de candidata a les municipals, l'exalcaldessa ha reconegut que encara falta molt temps, però no ho descarta. Tot plegat, ha dit, a costa que aparegui un candidat o candidata "molt potent".

Segons ha indicat la líder dels comuns, ara mateix la seva prioritat és el consistori barceloní. "Em quedo a la meva ciutat, l'estimo", ha ressaltat. "Em quedo en el càrrec que sigui malgrat que hi ha algunes elits d'aquesta ciutat que voldrien que marxés", ha afegit. A més, ha apuntat que no ha tancat la porta a formar part de l'executiu municipal amb Jaume Collboni com a alcalde, amb qui ha confirmat que té previst reunir-se aquest dijous per explorar les possibilitats d'un pacte de legislatura.

Tot i això, Colau ha lamentat que l'alcalde de Barcelona tingui "més gestos de complicitat" amb Xavier Trias, que va sortir triomfador de les eleccions i a qui Colau va impedir l'accés a l'alcaldia. "Això vol dir mirar cap a la dreta", ha afegit l'exalcaldessa. La líder dels comuns ha criticat que Collboni no tingui un projecte de ciutat propi, i ha afegit que la prioritat hauria de ser un tripartit d'esquerres. "Vam votar Collboni sense entusiasme i com a mal menor per evitar que Junts, amb Trias al capdavant, desmuntés el nostre projecte", ha defensat. Així mateix, ha lamentat que en els darrers dos mesos no hagin tingut cap contacte: "És decebedor", ha afirmat.

stats