Mobilitat
Societat Barcelona 14/09/2022

Collboni dona per resolt el problema dels bicitaxis a Barcelona: "És història"

L'Ajuntament n'ha confiscat 95 i ha interposat fins a 230 sancions a conductors

2 min
Alguns dels vehicles confiscats

BarcelonaFins a tres tinents d'alcaldia en roda de premsa. Tots ells, del PSC. L'Ajuntament de Barcelona ha fet balanç aquest dimecres de les actuacions dutes a terme a l'estiu per perseguir els bicitaxis. Els tres tinents d'alcaldia (Jaume Collboni, Laia Bonet i Albert Batlle) han comparegut des del dipòsit municipal on hi ha confiscats els 95 bicitaxis que s'han retirat de la circulació aquests mesos i han explicat que, a banda de les confiscacions, també s'han interposat unes 230 sancions a conductors d'aquests vehicles, un 90% menys que l'estiu de l'any passat. Amb aquestes xifres a la mà, Collboni ha tret pit de la feina feta i ha donat per superat aquest problema a la ciutat.

"L'activitat dels bicitaxis ja és història a Barcelona", ha celebrat. I ha recordat que el compromís del govern és que a principis de l'any que ve entri en vigor la llei que prohibeix oficialment la circulació de bicitaxis, però que l'Ajuntament ja ha decretat la prohibició de circular per determinades zones i n'ha endurit la persecució. Segons els càlculs del consistori, abans hi havia prop d'un miler de bicitaxis a Barcelona.

La nova legislació exclourà les bicicletes i els tricicles de les característiques que s'exigeixen a un vehicle perquè pugui ser un taxi (article 20.1). I, per tant, els bicitaxis haurien de sortir de la al·legalitat per entrar directament dins la il·legalitat. El canvi, segons Collboni, ja s'ha fet visible aquest estiu. "És obvi que el paisatge de la nostra ciutat ja ha canviat, sobretot als barris de platja", ha emfatitzat el regidor, que ha considerat que la retirada d'aquests vehicles ha contribuït a millorar la sensació de seguretat. Collboni ha defensat, en aquest sentit, que algunes vegades la seva circulació va lligada a activitats delictives com el tràfic de substàncies. "Hi havia moltes activitats delictives vinculades a aquests serveis", ha assegurat.

Els vehicles confiscats, que són al dipòsit just davant d'on hi ha també els patinets d'ús compartit que van desafiar la prohibició municipal, estan en procés sancionador: els seus propietaris hauran de pagar una multa i el preu del dipòsit si els volen recuperar, però no els podran fer servir com a taxis.

El govern municipal també ha defensat que continua treballant per erradicar l'ocupació il·legal de baixos lligada a aquesta activitat per evitar ensurts com el que hi ha hagut aquesta setmana amb un incendi al carrer Piquer del Poble-sec, en uns baixos on es carregaven bateries de trixis.

stats