Barcelona
Societat Barcelona 04/04/2023

La Cursa d'El Corte Inglés aspira a tornar a ser la més multitudinària

La 43a edició, que es correrà el dia 7 de maig, donarà visibilitat a la recerca contra l'Alzheimer i regalarà un bitllet senzill de TMB als participants

Elisenda Forés Català
2 min
Una jove saluda a la càmera durant la cursa

BarcelonaLa Cursa d'El Corte Inglés arribarà a la 43a edició el diumenge 7 de maig amb l'objectiu de consolidar el recorregut homologat que es va dissenyar l'any passat i la xifra històrica de participants de l'any passat, quan es va convertir en la cursa més multitudinària de Barcelona, amb 21.016 participants. De fet, a hores d'ara ja hi ha 9.000 persones que han formalitzat la inscripció, que estarà oberta fins al 30 d'abril a les 23:59 h. Enguany, l'entitat vinculada és la Fundació Pasqual Maragall, dedicada a la investigació en el camp de la prevenció de l'Alzheimer i altres malalties neurodegeneratives. També es buscarà fomentar la mobilitat sostenible i Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) regala un bitllet senzill de metro i autobús als participants fins a esgotar-ne existències.

El tret de sortida a la prova serà a les 9 del matí davant El Corte Inglés Diagonal i, com va passar en l'edició anterior, la cursa s'acabarà a la plaça Catalunya. El recorregut de 10 quilòmetres, certificat per la Federació Catalana d'Atletisme, s'ha planificat perquè els corredors passin per davant dels monuments més icònics de la ciutat de Barcelona, com el Palau Robert, la Pedrera i la Casa Batlló. La intenció és potenciar "més que mai" la ciutat de Barcelona, segons la directora de comunicació, Eva Franqués. Els organitzadors també han subratllat la seva voluntat de minimitzar l'impacte de la cursa en la ciutat en termes de sostenibilitat. D'aquí que s'obsequiï els participants amb un bitllet senzill de TMB en el moment de recollir el dorsal.

Una altra de les novetats d'enguany és que la marca nord-americana i espònsor oficial de la cursa, Under Amour, ha produït una edició limitada de samarretes tècniques per a aquesta prova. Els beneficis de la venda aniran destinats a la Fundació Pasqual Maragall, l'entitat que enguany hi està vinculada. La Fundació va néixer el 2008 arran del compromís públic de Pasqual Maragall, exalcalde de Barcelona i expresident de la Generalitat, després de ser diagnosticat d'aquesta malaltia. El seu director, Arcadi Navarro, recordava durant la presentació de la prova que promoure hàbits saludables com ara córrer pot "prevenir fins al 40% de casos de malalts d'Alzheimer". Per col·laborar en la investigació científica d'aquesta malaltia –que pateix més d'un milió de famílies– la fundació anima a adquirir la polsera solidària "Jo crec en un futur sense Alzheimer", que es vendrà del 26 d'abril al 6 de maig, els dies de la recollida del dorsal.

L'edició d'aquest any també compta amb el suport de personalitats com el Mago Pop, el futbolista del Barça Ansu Fati, el cantant Edu Esteve, Michel Sánchez, entrenador del Girona, i Sergi Darder, jugador de l'Espanyol.

Recorregut de la 43a edició de la Cursa d'El Corte Inglés del dia 7 de maig
stats