Barcelona

"Ens ho esperàvem pitjor": el Prat bull en un dels pics de la temporada d'estiu

El primer dilluns d'agost a l'aeroport no ha tingut incidències destacades tot i recuperar el volum d'operacions prepandèmia

Mar Bermúdez i Jiménez
3 min
Cua per fer el check-in als mostradors de Vueling

BarcelonaIl·lusió. La sentim quan comencem un nou projecte, quan tenim ganes de veure algú, quan rebem una bona notícia, i també quan viatgem. És el que es palpa aquest primer dilluns d'agost a l'aeroport del Prat de Barcelona. Tot i les cues i la gentada, tot i els imprevistos que puguin sorgir, avui és un dia emocionant. El ritme d'activitat d'aquest primer cap de setmana d'operació sortida ha quasi igualat els registres prepandèmics –s'han fet el 90% de les operacions que es van registrar el 2019– i els viatgers són previsors per evitar que qualsevol contratemps els pugui deixar a terra.

La Glòria viatja amb la família a Egipte i explica que han sortit amb temps de sobres per si de cas: "Hi ha menys gent de la que ens esperàvem, ens ho imaginàvem pitjor", confessa. Mentre esperen a la densa cua d'EgyptAir, comenten que l'any passat van viatjar a Santorini i recorden que l'ambient era molt diferent: "Impactava i tot, gairebé no hi havia ningú; es nota molt la diferència aquest any", assegura. És el mateix pensament que comparteixen la Maria i l'Israel. Amb grans motxilles a terra fan cua per agafar l'avió que els porti a Namíbia, on passaran un mes amb la bossa a l'esquena i deixant-se portar pel país. Ells també han viatjat durant la pandèmia, però amb mascareta, això sí. "Jo ja no me la trauré mai a l'aeroport, hi ha molta gent i després a l'avió també", afirma l'Israel. Encara es recomana portar el certificat covid actualitzat, però la majoria de països ja no tenen restriccions d'accés. A l'aeroport, de fet, les mascaretes són anecdòtiques, molt poca gent en porta.

La Laura i el Carles viatgen amb els fills, l'Aina i el Jan, a la Pulla, a Itàlia. L'estiu passat van decidir quedar-se per Espanya, a Astúries, i aquest ja s'han animat a sortir una altra vegada del país. "Ens van canviar l'hora del vol fa uns dies, però ens van avisar per missatge i ja està, no hem tingut cap problema", assegura la Laura. Ara han de tenir paciència perquè la cua del check-in de Vueling és llarguíssima. El Carles volta per trobar la cinta de luggage drop off. Ja tenen les targetes de vol descarregades i volien evitar cues, però amb la gentada no veuen clar on dirigir-se per deixar la maleta que facturen.

Entre el moviment, les corregudes, les maletes i les motxilles, el personal de l'aeroport camina enfeinat amunt i avall, dos treballadors expliquen que no els sorprèn gens l'ambient. "Més del mateix que aquest mes passat, i que cada any", afirmen. "Almenys ara no hi ha vagues i l'ambient millora", assegura. A primera hora del matí hi ha hagut un parell de cancel·lacions, però els panells informen que ara tot va més o menys en hora i sense problemes, més enllà dels habituals que poden donar-se sempre. Una patrulla dels Mossos corrobora que tot transcorre sense incidències en un dels pics de la temporada: "Quan acaba una quinzena, i més a l'estiu, sempre hi ha molta gent".

L'aeroport també bull amb els que tornen a casa després d'uns dies de vacances. La Lotte i els seus amics han passat una setmana a Lloret, i avui tornen cap a Holanda. "Estem molt cansats, però el viatge ha estat molt bé, li posem un 10", i tot rient afegeix: "Ara dormirem, que no ho hem fet gaire aquests dies". També la Miriam s'endú molts records. Està asseguda fent temps per agafar el vol que la durà a Menorca, on es trobarà amb una amiga. Ella és georgiana i va venir fa uns dies a visitar uns amics a Barcelona. El seu viatge continua.

Segurament, de totes les esperes interminables a l'aeroport, la que més paga la pena és la que fan desenes de persones a la porta d'arribades. Els comitès de benvinguda que potser rebran d'aquí uns dies la Glòria, la Laura, l'Israel i la Miriam quan tornin de les seves vacances.

stats