Barcelona

Per què ja no s'encén l'estel de la Sagrada Família?

La basílica tenia autorització municipal per il·luminar el nou element durant les festes de Nadal

2 min
Primera lluna plena amb l estel de la torre de Mare de Deu de la basilica de la Sagrada Familia, Barcelona 19.12.2021 Foto PERE VIRGILI Diari Ara

BarcelonaEl 8 de desembre, dia de la Immaculada Concepció, la Sagrada Família feia brillar per primer cop el seu nou estel, l'element que culmina la torre de la Mare de Déu i que es presentava com un canvi important en l'skyline de Barcelona, previ al gran canvi, previst per al 2026, que serà la culminació de la torre de Jesucrist, la més alta de la basílica, amb 172 metres d'alçada. La llum blanca de l'estel de 12 puntes, però, només es va poder veure durant aproximadament un mes. I ara ja fa nou dies que no s'il·lumina. Per què? Doncs perquè la basílica disposava de l'autorització municipal per fer brillar el seu estel com si fos un element més de la il·luminació nadalenca de la ciutat. I aquest permís vencia el 9 de gener.

Des de llavors, l'estel està apagat a l'espera que la junta constructora i l'Ajuntament acordin un projecte global d’il·luminació que fixi les condicions de potència i l'horari en què podrà estar encès. El que tenia fins ara la Sagrada Família era un informe favorable de la Comissió Mixta de Protecció del Paisatge Urbà, que és el que va permetre que l'estel s'encengués fins al 9 de gener entre les sis de la tarda i les deu del vespre. Malgrat això, precisament aquest dimarts al vespre l'estel s'ha encès durant una estona per uns treballs en la infraestructura del temple.

Ara, segons informa el mateix temple, s'estan fent els tràmits per determinar com es podrà mantenir encès l'estel en els pròxims dies. Fonts municipals asseguren que de moment no hi ha res decidit però que les reunions entre les dues parts està previst que comencin els pròxims dies.

Fins que no estigui acordat aquest projecte, la Sagrada Família haurà de mantenir apagat el seu nou estel. Aquest element, situat a 138 metres d'alçada, serà la punta més elevada del temple fins que no estigui enllestida la torre de Jesucrist. També la il·luminació ornamental del conjunt de la basílica estarà condicionada pel nou projecte que s'ha d'acordar amb l'Ajuntament.

La previsió de la junta constructora per a aquest 2022 és poder acabar les dues torres dels evangelistes Lluc i Marc i pujar de tres nivells la de Jesucrist. Uns treballs, però, que estaran condicionats a la recuperació de visitants perquè la principal font de finançament de les obres és la venda d'entrades.

stats