Societat 13/06/2020

Tanquen quatre platges de Barcelona per excés de banyistes

El litoral de la ciutat registra una gran afluència malgrat la falta de turistes

Ara
2 min
La platja de Barcelona, amb l'aforament regulat amb vídeosensors, en el primer cap de setmana en fase 2

BarcelonaMolts barcelonins han aprofitat el dissabte assolellat per anar a la platja, prendre el sol i banyar-se en el primer cap de setmana en què la ciutat està a la fase 2 del desconfinament. Sense els turistes habituals per a aquesta època de l'any, platges com la Barceloneta o Sant Miquel s'han vist plenes d'usuaris locals. L'ocupació ha sigut molt alta durant el matí i el migdia, i ha anat a l'alça a la tarda fins al punt que s'ha tancat l'accés a quatre platges perquè superaven el 80% de l'aforament permès. Cap a les 17 h s'ha impedit que més banyistes accedissin a les platges del Bogatell i de Nova Icària, i més tard s'han tancat també les de Llevant i Mar Bella. L'accés està controlat amb videosensors i es pot consultar en temps real a la web de platges de l'Ajuntament de Barcelona.

A part de l'absència de turistes, altres moments també recorden que encara no hi ha plena normalitat a Barcelona, com els missatges que sonen regularment per la megafonia, segons informa l'ACN. També hi ha cartells i alguns informadors que recorden als usuaris que cal mantenir la distància de seguretat de dos metres com a mínim entre grups.

Barcelona permetrà el bany a les platges en la  fase dos amb sistemes  de control d'aforament

La informació de l'ocupació es dona en temps real a través de la web municipal de platges perquè tothom pugui consultar, abans de sortir de casa, on tindrà lloc i on no. Funciona com un semàfor, però amb quatre colors: el verd i el groc permeten l'accés sense restriccions, amb el taronja –que indica una ocupació d'entre el 60% i el 80%– es recomana anar a altres platges i si l'afluència supera el 80% es col·locarà el semàfor vermell per desincentivar qui encara sigui a casa. Segons l'Ajuntament, la capacitat de les platges en el postcovid serà de 25.000 o 38.000 persones, en funció de si la gent hi va de manera individual o en grup.

Els barcelonins omplen les platges sense turistes en el primer cap de setmana de fase 2
stats