Societat 29/01/2014

El conseller delegat de Veremonte: "BCN World no anirà a Madrid"

"Volem fer el projecte aquí i amb les lleis d'aquí", ha afirmat Xavier Adserà a Catalunya Ràdio. Ha assegurat que l'empresa compensarà la Generalitat per la pèrdua d'ingressos que pugui generar la rebaixa de la taxa del joc

Ara
1 min

BarcelonaXavier Adserà, conseller delegat de Veremonte, l'empresa que promou el complex hoteler i d'oci BCN World, ha assegurat que no es plantegen de cap manera traslladar el projecte a Madrid, davant la possibilitat que fracassi a Catalunya. "Volem fer el projecte aquí i amb les lleis d'aquí", ha dit Adserà en una entrevista aquest dimecres a 'El matí de Catalunya Ràdio'. Tanmateix, ha advertit −com ja va fer ahir al Parlament−, que "si nosaltres no fem el projecte a Catalunya, algú altre en farà un de similar a Madrid".

Adserà, que ahir va defensar el projecte de BCN Wold davant els diputats al Parlament, s'ha referit a un dels punts més controvertits que presenta, que és la necessitat −segons els seus promotors− d'adaptar el marc legal per aconseguir, per exemple, una reducció dels impostos als casinos. En aquest sentit, ha considerat que "l'actual taxa sobre el joc (55%) és dissuasiva" i poc "competitiva", i ha subratllat que el 10% que planteja Veremonte "cobrirà de sobres" el que ja ingressa la Generalitat en impostos de joc. Encara més, Adserà ha assegurat que, si amb aquesta rebaixa la Generalitat perd diners, Veremonte cobrirà la diferència. "Assumim aquest risc", ha dit.

Sobre el procés sobiranista que viu Catalunya, Adserà ha assegurat que "no" els "preocupa", ni a Veremonte ni als inversors de BCN World.

Adserà també ha volgut esvair els fantasmes que planen sobre el soci xinès de BCN Wold i ha afirmat que "Melco no té cap relació amb el crim organitzat". "Cotitza a Nova York, està controlada", ha conclòs.

stats