Societat 23/09/2015

BComú repensa la normativa de terrasses de Trias

Elisabet Escriche
2 min
El govern de Colau modificarà l’ordenança que va entrar en vigor fa només un any i deu mesos.

BarcelonaL’1 de gener del 2014 entrava en vigor la normativa de terrasses impulsada pel govern de Trias amb el suport del PP. Un any i gairebé deu mesos després, el govern de Colau va engegar ahir els tràmits per modificar-la en la primera comissió d’ecologia, urbanisme i mobilitat celebrada aquest mandat. La tinent d’alcalde Janet Sanz explicava davant de la resta de portaveus dels partits municipals el que ja havia avançat dissabte. La comissió tècnica de terrasses, a la qual s’incorpora la Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona (FAVB) i tècnics especialitzats en mobilitat i residus, s’encarregarà de redactar la proposta de modificació de l’ordenança.

La modificació pretén flexibilitzar la normativa en funció de la situació de les terrasses. A curt termini, doncs, hi haurà un “ajustament de distàncies” en funció de les característiques de cada zona i la revisió de taxes per l’ocupació de l’espai. La modificació de l’ordenança, va insistir Sanz, passarà per minimitzar l’impacte visual, impedir una sobreocupació i reduir les molèsties de soroll. Tant ERC com Ciutadans, el PSC i la CUP van avalar, amb matisos, la modificació, mentre que CiU i el PP van ser els més crítics i van defensar la seva ordenança. “El que fan és continuar amb el que CiU ja havia començat a tirar endavant”, va dir la portaveu convergent Sònia Recasens. Mentre duri el procés de modificació i aprovació no s’executaran les sancions imposades fins ara.

Canvis a la Meridiana

Durant la comissió, BComú, CiU, ERC i el PSC van acordar iniciar la transformació de l’avinguda Meridiana. Van pactar la conversió de l’avinguda en “en un eix cívic de referència que prioritzi el transport públic”. El grup de treball es constituirà en els pròxims dos mesos.

stats