Societat
Societat 25/10/2011

Les depuradores del Besòs deixaran de funcionar si l'ACA no salda els seus deutes

El president del Consorci per a la Defensa de la Conca del Riu Besòs, José Orive, assegura que els rius de la conca tornaran a ser clavegueres

Aca
1 min

BarcelonaEl president del Consorci per a la Defensa de la Conca del Riu Besòs, José Orive, ha afirmat que les catorze depuradores de la conca del riu Besòs deixaran de funcionar si l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) no paga el seu deute. Segons Orive, la situació és insostenible, ja que s'ha deixat de pagar l'electricitat i les factures endarrerides. Segons el president del Consorci, l'ACA deu uns 10 milions d'euros per fer funcionar les depuradores.

Orive alerta que si l'ACA no fa front al que deu, les depuradores pararan màquines aquest desembre: "Em sap molt de greu acabar el meu mandat d'aquesta manera", ha lamentat el també alcalde de Canovelles (PSC) i president del Consell Comarcal del Vallès Oriental. El president del Consorci no és gaire optimista pel que fa al futur immediat: si no arriben recursos perquè les depuradores continuïn funcionant, en un termini "no gaire llarg de temps" els rius de la comarca i de la conca tornaran a ser clavegueres com fa uns anys. Orivé es refereix a rius com el Congost, el Mogent o el mateix Besòs.

stats