Societat 11/10/2011

El Big Ben s'inclina

Des que el van construir, la punta del seu capitell s'ha desplaçat mig metre respecte al punt original

Ara
1 min
El Big Ben en una imatge nocturna / THINKSTOCK

BarcelonaUna de les imatges més icòniques de la capital britànica s'està inclinant. Es tracta de la torre del rellotge del Palau de Westminster: el Big Ben. Els estudiosos han descobert que la torre, que té més de 150 anys, té una substancial inclinació que, tal com ha publicat el Daily Mirror, està provocant esquerdes a les parets de la institució britànica.

Molts turistes han observat el desplaçament quan visiten la torre i s'hi fan fotografies. A més, també s'estan fent dos estudis: un, que té a veure amb les conseqüències del metro en la ciutat, i un altre que sorgeix del departament de Qüestions Parlamentàries. El professor John Burland, del Col·legi Imperial de Londres, assegura que ha sentit els turistes dient: "No crec que estigui realment recta". Vistes les dades, no estan gens equivocats, ja que la inclinació ja no és només visible a simple vista, sinó que s'ha comprovat. Segons Burland, si continua al mateix ritme o s'accelera haurem de fer alguna cosa d'aquí poc".

Malgrat tot, hi ha bones notícies, els científics que estan treballant-hi ja han calculat que "costaria 5.000 anys que es trenqués si segueix a aquest ritme". Concretament, el Big Ben té 11 plantes i 96 metres d'alçada; és més alt que l'estàtua de la Llibertat.

stats