Societat 23/07/2018

El Bisbat de Girona nomena un exorcista a la diocèsi

Dona l'encàrrec al rector de Roses i Palau-saverdera per complir amb la directiva del Vaticà

Acn
1 min

RosesEl Bisbat de Girona té, des d'aquest dilluns, un exorcista a la diòcesi. El bisbe Francesc Pardo ha donat el càrrec al rector de Roses i Palau-saverdera, mossèn Josep Puig Bofill. Ho fa complint la directiva del Vaticà que demana que cada diòcesi tingui un exorcista. Com que la de Girona no en tenia –de fet, mai n'hi ha hagut cap d'oficial- el bisbe ha creat aquesta figura donant compliment al desig del Papa Francesc. El Bisbat de Vic també va nomenar ara fa pocs dies l'exorcista de la diòcesi.

El nou exorcista de la diòcesi, nascut el 1958, va ser ordenat el 1984 i, a més de portar les dues parròquies de l'Alt Empordà des de fa tres anys, també és consiliari diocesà de Vida Creient, arxipreste de l'Alt Empordà Marina des de fa deu mesos i membre del col·legi de consultors.

El Papa Francesc, que és el 266è pontífex de l'Església Catòlica va néixer ara 81 anys a Buenos Aires. I a l'Amèrica Llatina, les possessions demoníaques –i els exorcismes- estan més presents en les creences populars. Amb la seva decisió, però, el Papa Francesc també vol fer palesa l'existència del mal (en contraposició al bé, a l'acolliment i a la generositat de la religió catòlica).

stats