Societat 15/07/2015

El bloc ocupat per la PAH de la Bordeta serà desallotjat a partir del 23 de juliol

A l'edifici de la Sareb hi viuen set famílies amb quatre menors

Efe
1 min
La por de perdre la casa s’instal·la al bloc de la Bordeta

BarcelonaLa Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) ha informat que aquest dimecres els han notificat el desallotjament cautelar de les set famílies que ocupen des del mes de febrer el bloc de la Bordeta, que podrà ser efectiu a partir del 23 de juliol. Segons la plataforma, el titular del jutjat número 17 de Barcelona ha dictat que "les famílies ocupants de l'edifici, una d'elles amb dos nens petits, siguin desallotjades després d'un període de set dies", és a dir, dijous que ve, 23 de juliol.

L'Ajuntament de Barcelona va demanar fa una setmana al jutge que ampliés de set dies a dos mesos el termini als ocupants per abandonar l'edifici, perquè els serveis socials municipals poguessin atendre aquestes famílies. El portaveu de la PAH, Carlos Macias, ha explicat que s'han posat en contacte amb l'Ajuntament perquè prengui les mesures que consideri oportunes.

Fa una setmana, el consistori també va anunciar que elevarà una queixa al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) perquè en aquest cas, per primera vegada des del 2013, un jutge no ha atès el protocol pel qual els tribunals informen dels possibles desnonaments de persones en situació de vulnerabilitat a l'Ajuntament perquè abans puguin actuar els serveis socials.

stats