Societat 19/01/2013

Boi Ruiz defensa l'euro per recepta perquè ha permès reduir llistes d'espera

El conseller de Salut critica la decisió del Constitucional de suspendre de forma cautelar la mesura perquè significa un "perjudici per als catalans". "Una cosa són les finances públiques i una altra, la racionalitat", diu sobre la necessitat ara d'estalviar 1.600 milions d'euros per cobrir l'euro per recepta

Ara
1 min
El conseller de Salut, Boi Ruiz, aquest divendres a la Universitat Catalana d'Estiu / ACN

BarcelonaEl conseller de Salut, Boi Ruiz, ha dit aquest dissabte que l'aplicació de l'euro per recepta ha permès reduir, més del previst, les llistes d'espera durant l'últim semestre, gràcies als ingressos recaptats per l'efecte dissuasiu que ha tingut la mesura.

En declaracions al programa 'El suplement' de Catalunya Ràdio, el conseller ha apuntat que l'aplicació de l'euro per recepta "ha permès que en el segon semestre d'aquest any hàgim reduït molt més l'objectiu de llista d'espera del que teníem previst".

A més, ha assenyalat que la decisió del Tribunal Constitucional de suspendre de forma cautelar l'euro per recepta crea "un perjudici als catalans".

Boi Ruiz també ha destacat que ara la Generalitat té la necessitat d'estalviar els 1.600 milions d'euros que havia d'aportar al cap de l'any la mesura. "Això no té ni cap ni peus", ha opinat sobre la decisió de l'alta instància. "Una cosa són les finances públiques i una altra, la racionalitat".

stats