SOCIETAT
Societat 07/09/2014

Incògnita al voltant d'un bòlid que ha creuat el cel de Catalunya aquest matí

Els testimonis de diversos punts del país afirmen haver vist el suposat meteorit que ha il·luminat el cel de Catalunya i que ha deixat rastre de fum en desintegrar-se

Ara / Efe
1 min

BarcelonaUna bola de foc amb una llarga estela ha il·luminat el cel de Catalunya aquesta matinada, a quarts de set del matí, segons els testimonis. La Xarxa d'Investigació sobre Bòlids i Meteorits ha confirmat a Catalunya informació que està realitzant indagacions per saber de què es tracta. D'entrada, revisen les imatges que puguin haver registrat els punts d'observació que tenen repartits pel país.

Els testimonis que asseguren que el fenomen ha estat visible des de molts punts del país. Segons les imatges enregistrades per Josep Maria Petit Prats, membre d'AstroGirona, -que ha pogut captar la seqüencia final amb una de les seves càmeres de vigilància des de Sant Antoni de Calonge-, el bòlid ha creuat encès el cel, amb una gran il·luminació, deixant una llarga estela i rastre de fum en desintegrar-se segurament amb el contacte amb l'atmosfera.

stats