Societat 23/06/2019

Controlat l'incendi forestal de Maials, que ha cremat unes 30 hectàrees

Els agents rurals creuen que la causa del foc va ser una negligència, com un cigarret

Ara
1 min
Bombers i agents rurals lluiten a Maials contra un foc descontrolat

BarcelonaEls Bombers de la Generalitat han donat per controlat l’incendi forestal de Maials, al Segrià, a les 16.18 h i després de confirmar que no hi havia cap punt calent i que s’havia arribat a tot el perímetre. El foc ha cremat en total 30 hectàrees de vegetació forestal, segons els Agents Rurals.

Aquest diumenge s’ha estat treballant bàsicament amb efectius terrestres per inspeccionar i controlar els punts més calents, sobretot a la zona del perímetre, i a l’altra banda de la carretera, on havia saltat un focus secundari.

Els Agents Rurals treballen amb la hipòtesi d'"una negligència com a possible causa, un cigarret el més probable", segons informen en el seu compte de Twitter, on també indiquen que la investigació sobre l'origen del foc "continua oberta".

Efectius dels bombers continuen a la zona "revisant i remullant diferents punts calents".

També es fa una revisió de tot el perímetre afectat, especialment en les hores del dia amb les temperatures més altes i les humitats relatives més baixes.

A més dels bombers, també s'han desplaçat fins al lloc efectius dels Mossos d'Esquadra, dels Agents Rurals i del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), que ha traslladat una ambulància amb caràcter preventiu.

La carretera C-12, entre els quilòmetres 96 i 101,5, està oberta al trànsit, després que durant unes hores s'hagi desviat per la C-233.

El foc va començar en un dels marges de la C-12, a l'altura del quilòmetre 97,5, i va mobilitzar durant la tarda i nit d'ahir un total de 45 dotacions, de les que havia 34 terrestres i 11 aèries.

stats