Societat 13/06/2019

Els Bombers donen per extingit l'incendi forestal del Perelló

El foc ha cremat 233 hectàrees de vegetació

Efe / Ara
2 min
Pla general de dos agents rurals inspeccionant la foguera que hauria originat l'incendi del Perelló

BarcelonaEls Bombers van donar per extingit ahir cap a les 22.00 h l'incendi forestal del Perelló (Baix Ebre), després que les dotacions que hi van estar treballant durant tota la jornada –16 vehicles i un helicòpter de suport– es van assegurar que no quedaven punts calents al perímetre.

L'incendi ha afectat una superfície de 233 hectàrees de vegetació, sobretot pi blanc i matolls, segons ha determinat el Cos d'Agents Rurals.

Segons han informat els Bombers, durant les tasques d'extinció i gràcies a les mesures de prevenció que es van dur a terme –com l'obertura d'una pista forestal o les franges de protecció i tancament en diferents zones del perímetre– es va poder frenar la propagació de l'incendi cap al municipi de l'Ametlla de Mar i estabilitzar-lo.

També va facilitar les tasques d'extinció el fet d'haver pogut disposar d'un ràpid proveïment gràcies a la xarxa de reg del Perelló, així com dels punts d'aigua ubicats al Parc Eòlic de Colladetes i els instal·lats a la zona pel departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació.

El foc, originat per la crema de restes agrícoles

El foc el va originar una crema de restes agrícoles de poda d'olivera sense mesures de prevenció. A més, segons els Agents Rurals, el responsable no tenia permís per fer-ho. Serà denunciat per la via administrativa i penal i podria haver de fer front a la responsabilitat civil derivada del sinistre.

Miquel Àngel Garcia, cap dels Agents Rurals a les Terres de l'Ebre, va explicar que el pagès no complia els requisits de seguretat que imposa aquest permís –la temporada de cremes amb autorització s'acaba el 14 de juny–. Tampoc va respectar l'obligació de mantenir una distància mínima de 25 metres entre el foc i la zona forestal i netejar de combustible 3,5 metres a l'entorn de la foguera, ni va controlar el foc abans que s'apagués.

stats