Barcelona

La bonica amistat entre una conductora de TMB i un nen de quatre anys que “sempre saluda”

La Laura va regalar un trofeu a "Millor passatger de bus de l’any 2023" a l'Aran pel seu aniversari

2 min
L'Aran amb el trofeu.

BarcelonaL’Aran té quatre anys i "sempre saluda". De fet, ahir va ser el seu aniversari. “A cada lloc on anem se sent l’Aran desitjant el bon dia a tothom qui passa”, explica a l’ARA el seu pare, Guillem Murgui. Per anar a l’escola cada dia agafa el mateix autobús, el 55, i coincideix amb la mateixa conductora, la Laura. És un aficionat de TMB, li encanta tot el que tingui a veure amb els transports de la ciutat. La suma de tot plegat va resultar en una nova amiga: cada dia l’Aran i la Laura es desitjaven una bona jornada de bon matí. Un dia, però, l’Aran li va preguntar pel seu nom. Des de llavors, la rutina va canviar. Els “bon dia” van passar a ser un “Bon dia, Laura” i un “Bon dia, Aran”.

Durant els viatges, l’Aran “sempre es queda dret a l’autobús, no s’asseu mai”, i tan bon punt baixa a la seva parada, “arrenca a córrer per la vorera per acomiadar-se de la Laura” ja des de fora del vehicle. Cada dia es diuen un “Fins demà!” o s’expliquen si no es podran veure l'endemà. La setmana passada, abans d’anar-se’n de pont, l’Aran va explicar-li que el dilluns era el seu aniversari. Ahir, abans de baixar, la Laura el va cridar i va regalar-li un trofeu molt especial. “Millor passatger de bus de l’any 2023 – El nen més educat i simpàtic”, es pot llegir a la placa.

La història va ser compartida a X –l’antic Twitter– pel Guillem Murgui i es va fer viral. “Aquest reconeixement reforça els valors que des de casa treballem”, assegura. El José Antonio, conductor d’autobusos de TMB i membre del Sindicat Independent de Transports, diu a l’ARA que és habitual trobar-se nens molt interessats pels autobusos. “Quan te’n trobes un sempre t’alegra els matins”, explica. El José Antonio assegura que tots tenen clients de molta confiança i que aprecien molt que els usuaris els saludin en entrar i sortir del bus. “Som persones”, reconeix.

Les reaccions no es van fer esperar i fins i tot l’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, va felicitar l’Aran pel seu aniversari i va donar les gràcies a la Laura pel seu “servei”. “Infants com l'Aran i professionals com la Laura són el millor exemple per aconseguir una Barcelona més humana i propera. Una ciutat més sana i sostenible”, va dir l’alcalde via X.

stats