Societat 02/09/2020

Es detecta un brot a l'Hospital Sant Joan de Reus amb 26 casos positius de covid-19

Afecta els pacients i treballadors ingressats a la planta de medicina interna i al sociosanitari

Ara
1 min
Entrada de l'Hospital Universitari Sant Joan de Reus.

BarcelonaL’Hospital Universitari Sant Joan de Reus ha notificat un brot de coronavirus amb 26 casos confirmats, segons ha informat el departament de Salut en un comunicat i recull l'ACN. Segons la conselleria, aquest brot afecta els pacients ingressats a les plantes de medicina interna i sociosanitari del centre, així com quatre treballadors. En concret, hi ha 14 casos en l'àmbit sociosanitari i 12 a medicina interna i és per això que des del centre s'ha decidit que durant els 15 dies vinents no podran haver-hi acompanyants amb els pacients ingressats en aquestes àrees de l'hospital.

Segons informa Salut, a la planta del sociosanitari es va detectar el primer cas en una persona que va presentar símptomes compatibles amb covid-19 i que, un cop va sotmetre's a la PCR, va donar positiu. El centre va decidir fer tests a tots els pacients que estaven ingressats en aquella planta i van diagnosticar-ne 14 casos positius més, dels quals 12 no tenien símptomes. Pel que fa a la planta de medicina interna, el primer cas es va detectar el 19 d'agost i cinc dies més tard, se'n van confirmar dos més. Va ser l'endemà quan es va decidir fer PCRs als pacients ingressats a la planta i gràcies a això es van detectar quatre casos positius més que tenien problemes respiratoris. Una setmana més tard es va repetir el cribatge i es van confirmar set casos nous, si bé cap presentava símptomes.

Per evitar la propagació del virus, el centre ha restringit les visites en aquestes dues plantes, mentre que a la resta del centre, excepte en casos puntuals, es manté la presència d'un acompanyant per pacient en horari restringit (de 9 a 13 hores).

Igualada dobla els casos de covid-19 confirmats en una setmana

Els casos positius confirmats de covid-19 a Igualada s'han quasi duplicat en una setmana. Segons dades de l'ajuntament, s'ha passat de 36 a 67 casos. Per aquesta raó l'alcalde, Marc Castells, ha fet aquest dimecresuna crida a extremar la prudència i ha demanat explícitament que s'evitin les trobades familiars per evitar "el risc de contagi". Castells també ha explicat que l'increment dels casos ha anat lligat a la realització de més proves PCR, un fet que ha permès detectar "més positius asimptomàtics". L'Hospital d'Igualada manté la tendència "positiva" de les darreres setmanes: ara per ara hi ha vuit persones ingressades, una d'elles a l'UCI.

stats