Publicitat
Publicitat

Un brot de legionel·losi afecta sis persones grans a Blanes, una molt greument

La mitjana d'edat dels malalts és de 82 anys i en tots els casos s'ha requerit ingrés hospitalari

Un brot de legionel·losi ha afectat 6 persones d'entre 52 i 92 anys a la localitat de Blanes, una de les quals es troba ingressada en estat molt greu. L'Agència de Salut Pública de Catalunya n'investiga l'origen, segons ha informat el departament de Salut.

La mitjana d'edat dels afectats és de 82 anys d'edat, i tots han requerit ingrés hospitalari. Dos ja han rebut l'alta mèdica i els altres quatre continuen ingressats.

Totes les persones afectades pel brot tenen una patologia de base o edat avançada i viuen o han estat vivint en el municipi durant el període d'incubació, que va començar a mostrar símptomes entre el 22 de setembre i el 8 d'octubre.

En tres dels casos s'ha pogut recollir una mostra clínica per fer l'estudi molecular, i ara està en curs l'enquesta epidemiològica per part de la Unitat de Vigilància Epidemiològica.

També està en marxa l'estudi ambiental per part de l'equip territorial de Protecció de la Salut per delimitar les possibles instal·lacions de baix i alt risc presents a la zona i fer-hi la inspecció, recollida i anàlisi de mostres.

Visibilitzant l'assetjament sexual

Etiquetes

Més continguts de