Societat 20/03/2012

Brusel·les descarta declarar tot el corredor central eix prioritari

Fonts comunitàries insisteixen que l’aposta de Brussel·les és pel corredor mediterrani, que connecta Algesires amb la Jonquera

Laia Forès
1 min

Brusel·lesSi el govern espanyol té intenció d'exigir a Brussel·les que el corredor ferroviari central –en el tram que travessa el Pirineu aragonès fins a França– també sigui considerat una infraestructura prioritària, es trobarà amb un no rotund de la Comissió Europea. Fonts comunitàries han insistit aquest dimarts que l'aposta de Brussel·les és pel corredor mediterrani, que connecta Algesires amb la Jonquera passant per Bobadilla (Sevilla), Almeria, Múrcia, València, Tarragona i Barcelona.

Les mateixes fonts han explicat que l'executiu comunitari considera que l'últim tram del corredor central no pot figurar en el mapa de projectes prioritaris perquè "no és realista" que pugui estar enllestit el 2030 ni que Espanya tingui prou diners per finançar-lo. "En el mapa hi figuren només les obres que poden estar acabades el 2030", han dit les fonts comunitàries. Construir l'últim tram del corredor central implicaria foradar els Pirineus, una obra molt costosa.

stats