Societat 30/07/2019

Buch celebra que ara el govern de Colau vulgui "actuar" contra el 'top manta'

El conseller d'Interior critica que hi havia hagut "relaxació" amb el fenomen

Ara
2 min
Miquel Àngel FraileAlba Cuevas: ‘Top manta’: el debat de cada estiu Les preguntes

BarcelonaEl conseller d'Interior, Miquel Buch, celebra el canvi d'estratègia de Barcelona i del seu nou tinent d'alcalde de Seguretat, Albert Batlle, en la persecució del 'top manta'. El conseller ha assegurat, en una entrevista a Catalunya Ràdio, que l'espai públic és competència de l'Ajuntament i que els últims anys –amb el govern dels comuns– hi havia hagut "relaxació" en la persecució d'un fenomen que, diu, causa "sensació d'inseguretat", com també en causen les "conductes incíviques" o la "relaxació en el control del trànsit". "S'hi ha d'actuar", ha defensat Buch, que ha considerat positiu que el consistori posés en marxa ahir un dispositiu permanent, amb 100 agents en dos torns, per evitar que els venedors ambulants s'instal·lin als llocs que solien ocupar. Des del passeig de Joan de Borbó fins a la Rambla o el passeig de Gràcia. El conseller ha celebrat que l'Ajuntament s'hagi decidit a actuar i ha apuntat que ell feia un any que repetia "activament" que la competència de l'espai públic és municipal.

"Estarem al costat de la iniciativa de tots els ajuntaments amb aquest fenomen", ha dit Buch, i ha apuntat que per abordar la situació dels manters també hi ha una "pota social", però que no depèn ni de la seva conselleria ni de la tinència d'alcaldia que ara lidera Batlle. El conseller ha remarcat que durant el mandat passat les dades delictives van augmentar a Barcelona tot i la tendència a la baixa dels anys anteriors. I ha dit que ara, amb Batlle, "l'actitud és la de voler afrontar aquestes dades delinqüencials".

El dispositiu que es va posar en marxa ahir al carrers de Barcelona s'ha tornat a desplegar avui a partir de les 9.30 i estarà en marxa fins a les 22. Segons va anunciar ahir el responsable de Seguretat del consistori, es desplegarà "'sine die'" i de manera "permanent".

Pel que fa a la gestió que es fa des d'Interior de l'arribada de menors estrangers no acompanyats, el conseller Buch ha defensat que la policia treballa per evitar que aquests joves entrin en contacte amb cercles delinqüencials. "Que n'hi hagi un de delinqüent no vol dir que tots ho siguin", ha dit per demanar no estigmatitzar el col·lectiu.

stats