Societat 06/08/2014

62.000 persones signen una petició a Change.org per demanar que Ferran Adrià no edifiqui a Cala Montjoi

Els empresaris gironins defensen ElBulliFundation, que vol construir a l'espai protegit del parc natural del Cap de Creus, amb l'argument que serà "un referent mundial" i que "prestigiarà la Costa Brava"

Acn
2 min
Projecte del Bulli Foundation

GironaEl Grup Impuls per Girona (GIG) ha defensat aquest dimecres el projecte ElBulliFundation del cuiner Ferran Adrià perquè serà "un referent mundial" i "prestigiarà la Costa Brava i les comarques gironines en general". El GIG –format per les Cambres de Comerç de Girona, Palamós i Sant Feliu de Guíxols i les associacions empresarials FOEG, Pimec Girona i Fòrum Carlemany– sosté que, tot i que el complex es construirà en l'espai protegit del parc natural del Cap de Creus, la preservació de la natura "està assegurada" i assegura que el projecte passarà "més filtres que qualsevol altre", ja que es troba en exposició pública i s'ha d'aprovar al Parlament després de resoldre les al·legacions i escoltar els grups polítics.

Els empresaris responen així a la campanya d'una ciutadana a Change.org contra la construcció d'ElBulliFundation dins del Parc Natural del Cap de Creus, que aquest dimecres a la tarda ja ha recollit 62.000 signatures. En la seva petició, aquesta ciutadana recorda que es vol construir en un espai protegit i "un llegat per a les generacions futures". Per això, emplaça el cuiner a buscar una altra ubicació per construir-hi el seu complex.

La petició a Change.org apunta que el complex de la fundació implica més de 5.400 metres quadrats de construcció a la cala Montjoi. Per tal de construir en aquesta protegida, situada en ple Parc Natural del Cap de Creus, a Roses (Alt Empordà), cal canviar la llei que protegeix el parc natural, un procés que ja està en marxa. Fa un mesos va començar a tramitar un avantprojecte de llei que vol declarar 'd'interès públic' el projecte d'Adrià. La ciutadana que ha impulsat la petició culpa el Govern d'"aprofitar l'aturada d'estiu per tramitar un projecte polèmic i molt criticat per diversos sectors de la societat civil".

L'elaboració "d'una llei a mida no és un argument"

Pels empresaris, "és fàcil aixecar la bandera populista de la defensa del medi ambient" i consideren que això "sempre aconsegueix l'adhesió d'un gran nombre de persones que, de bona fe, reclamen la protecció d'una natura privilegiada". El Grup Impuls per Girona argumenta, d'altra banda, que "no és un argument en contra d'aquest projecte afirmar que es fa amb una llei a mida" i assenyalen que el projecte s'ha presentat al Palau Robert de Barcelona, a Roses i a Figueres, una mostra, afegeixen, de la "seva transparència" i "de la seva voluntat d'escoltar tothom".

stats